Výsledky senzorického hodnocení kozích sýrů vyráběných na farmě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F06%3A00103951" target="_blank" >RIV/62156489:43210/06:00103951 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výsledky senzorického hodnocení kozích sýrů vyráběných na farmě
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo vybráno 25 vzorků sýrů, které hodnotila odborná komise sestavená ze 14 školených posuzovatelů. Vybrané senzorické ukazatele sýrů byly posuzovány pomocí nestrukturované 100 mm grafické stupnice. Hodnocena byla intenzita vůně po kozím mléku, celková příjemnost vůně, intenzita chuti po kozím mléku, intenzita cizí chuti, celková příjemnost vzhledu a celková příjemnost chuti. Výsledky hodnocení byly statisticky zpracovány. Senzorická jakost většiny sýrů byla hodnocena velmi kladně, řada vzorků prokázalavelmi vyrovnané senzorické vlastnosti.
Název v anglickém jazyce
Results or sensory evaluation of goat cheese produced on farm.
Popis výsledku anglicky
Sensory properties of goat cheese produced on farm were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
ISBN
80-7157-956-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
35-38
Název nakladatele
MZLU v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—