Kvalita vajec a vztah mezi deformací a pevností skořápky u tří výchozích snáškových linií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F07%3A00111620" target="_blank" >RIV/62156489:43210/07:00111620 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The egg quality indicators and relationship of shortening and strength of eggshell of three initial laying lines (hybrid moravia bsl)
Popis výsledku v původním jazyce
The highest ratio of abnormal eggs was found in both Bar Plymouth Rock lines (BPR A and BPR B) -- 7.5% and 8.3% resp. The lowest ratio was found in lines Rhode Island Red (RIR C) -- 2.1%. The correlations between shortening of egg and total number of eggs were negative. The correlations between shortening and cracks was significant in RIR C rp= -0.46 (P<0.01).The relationships between strength of eggshell and shortening of egg are characterized by positive correlations, significant for BPR B rp= 0.55 (P<0.01). Correlations between strength of eggshell and ratio of eggshell were significantly positive (P<0.01) for all three lines. Negative correlations were found out between strength of eggshell and number cracked eggs (from rp= -0.14 to rp= -0.29) . Negative correlations existed between strength of eggshell and total number of abnormal eggs (from rp= -0.13 to rp= -0.21).
Název v anglickém jazyce
The egg quality indicators and relationship of shortening and strength of eggshell of three initial laying lines (hybrid moravia bsl)
Popis výsledku anglicky
The highest ratio of abnormal eggs was found in both Bar Plymouth Rock lines (BPR A and BPR B) -- 7.5% and 8.3% resp. The lowest ratio was found in lines Rhode Island Red (RIR C) -- 2.1%. The correlations between shortening of egg and total number of eggs were negative. The correlations between shortening and cracks was significant in RIR C rp= -0.46 (P<0.01).The relationships between strength of eggshell and shortening of egg are characterized by positive correlations, significant for BPR B rp= 0.55 (P<0.01). Correlations between strength of eggshell and ratio of eggshell were significantly positive (P<0.01) for all three lines. Negative correlations were found out between strength of eggshell and number cracked eggs (from rp= -0.14 to rp= -0.29) . Negative correlations existed between strength of eggshell and total number of abnormal eggs (from rp= -0.13 to rp= -0.21).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XIX International poultry symposium pb wpsa
ISBN
978-83-89112-53-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
195-199
Název nakladatele
Zaklad Poligraficzny Uniwersytetu Warminsko-Mazurskiego
Místo vydání
Olsztyn
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—