Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F08%3A00131021" target="_blank" >RIV/62156489:43210/08:00131021 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení in vitro stravitelnosti organické hmoty kukuřičné siláže s rozdílným obsahem sušiny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pokusu byl sledován vliv rozdílného složení a obsahu sušiny kukuřičné siláže na in vitro stravitelnost organické hmoty. V práci byla použita in vitro pepsin celulázová metoda, která ke stanovení stravitelnosti sušiny a organické hmoty krmiv používá pepsin a celulázu Trichoderma viridis). Stravitelnost organické hmoty byla provedena na přístroji Daisy II incubator (inkubací vzorků v kyselém prostředí pepsinu, hydrolýza škrobu byla modifikována zahřátím na vyšší teplotu a následně proběhla inkubace v pufrovaném roztoku celulázy (Trichoderma viridis). Výhodou této metody je relativní rychlost stanovení a poměrně dobrá standardizovatelnost výsledků. Z výsledků 20 analyzovaných vzorků kukuřičné siláže s obsahem sušiny v rozmezí < 325 g/kg; resp. > 325 a <390 g/kg vyplynulo proti očekávání zjištění, že průměrná stravitelnost organické hmoty kukuřičné siláže byla vyšší (81,46 %) u souboru siláží s vyšším (356,9 g /kg) průměrným obsahem sušiny, než u siláží (80,57 %) s nižším průměrným obsa

  • Název v anglickém jazyce

    Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content

  • Popis výsledku anglicky

    Determination and evaluation in vitro organic matter digestibility of maize silage with different dry matter content

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Dni výživy zvierat. Zborník príspevkov z vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-0072-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    SPU Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku