Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční hodnota, obsah vitaminů a minerálních látekv produktech pro redukční vyživu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00138297" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00138297 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční hodnota, obsah vitaminů a minerálních látekv produktech pro redukční vyživu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo srovnání doporučeného denního příjmu energie, sacharidů, bílkovin, tuků, minerálních látek a vitaminů s průměrným obsahem těchto složek ve výrobcích společnosti Diet Plus určených pro redukční dietu. Ke stanovení průměrného denníhopříjmu jednotlivých živin byl použit soubor výrobků určených pro 1 týden redukční diety. Porovnáním obsahu živin v souboru výrobků s výživovým doporučením WHO bylo zjištěno, že dieta vyhovuje zásadám racionální stravy. Obsah vlákniny v souboru výrobků odpovídá doporučenému dennímu příjmu vlákniny (30--35g/den) a trojpoměr živin, tedy obsah sacharidů, bílkovin a tuků, odpovídám zásadám redukční výživy. Obsahem minerálních látek a vitaminů dieta nevyhovuje doporučeným denním dávkám. Je zjevné, že je třebauvedenou dietu obohatit dostatečným příjmem ovoce a zeleniny (každý den nejméně 400 g), případně doplnit vhodnými doplňky stravy.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritive value and content of vitamins and minerals in products of reducing diet

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was comparison of recommended energy daily intake, recommended daily intake of sugars, proteins, lipids, minerals and vitamins with an average content of these nutrients in Diet plus products for weight reducing. One week reductionpacket was used for determination of average concentration of each nutrient in a diet. As compared to WHO nutrition recommendations it was determined that this diet followed these recommendations. The content of dietary fibre follows the WHO nutrition recommendation (30--35 g/day), as well as the amounts of sugars, proteins and lipids and their percentage proportion. Concentrations of vitamins and minerals were to low to cover recommeded daily allowances. This diet have to be supplemented with enough offruit and vegetable (minimum of 400 g/ day), eventually vitamins and minerals supplements can be added.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Ediční středisko MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    MZLU v Brně

  • Datum konání akce

    5. 3. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku