Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00145925" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00145925 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kukuřičná siláž patří k významným konzervovaným krmivům s nejvyšší koncentrací energie. Její sklizeň je plně mechanizovaná a složení sušiny silážní kukuřice je dobrým předpokladem k úspěšné konzervaci. Kukuřice jako plodina má bezkonkurenčně nejvyšší pěstitelský potenciál ha výnosu energie. Existuje vztah mezi výší stravitelnosti OH a koncentrací vlákniny a škrobu. Konzervace silážováním musí zajistit vysoké kvalitativní parametry krmiva. Velkou pozornost je nezbytné věnovat k minimalizaci rozvoje nežádoucích a patogenních mikroorganismů, které způsobují nejen snížení nutriční hodnoty této plodiny, ale mohou být příčinou alimentárních, reprodukčních a jiných onemocnění. Zvláště významné je v zemědělských podnicích organizovat a provádět správnou výrobní praxi, při které dochází k minimalizaci těchto mikroorganismů a také rizika tvorby jejich metabolitů. Kukuřičné siláže s neúspěšným fermentačním procesem, siláže mikrobiálně změněné (činností kvasinek, plísní, bakterií), resp. tepelně p

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of pathogenic microorganisms and their secondary metabolites on hygienic feed quality.

  • Popis výsledku anglicky

    Maize silages and their nutritive value in feeding of dairy cows. In the work are described the risks and threats at the maize conservation. One of the chapter is focused on the basic presumptions which are necessary to the good silage quality achievement without undesirable microorganism. The important part of this work is the chapter about the risk of microbial warming in the maize silage with a higher dry matter content. One chapter is applied to the occurrence of moulds in the maize silage as the technological errors indicator.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Kukuřice v praxi 2009

  • ISBN

    978-80-7375-263-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku