Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

ODRŮDY JEČMENE A VLIV SLOŽENÍ MEZIZRNNÉHO PLYNU V PRŮBĚHU DORMANCE NA KVALITU SLADU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00155595" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00155595 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    ODRŮDY JEČMENE A VLIV SLOŽENÍ MEZIZRNNÉHO PLYNU V PRŮBĚHU DORMANCE NA KVALITU SLADU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biologická hodnota obilek ječmene je po sklizni závislá na jejich dormanci, technologická hodnota na odrůdě a na chemickém složení. Každá klíčící obilka produkuje do vnějšího prostředí ethylen, etan a oxid uhličitý. Její aerobní dýchání a úbytek kyslíkutak mění složení plynu v jejím okolí. Cílem práce bylo prokázat vliv odrůdy ječmene v průběhu dormance na kvalitu sladu při změnách složení mezizrnného plynu.

  • Název v anglickém jazyce

    BARLEY VARIETIES AND THE EFFECT OF THE INTER-GRAIN GAS COMPOSITION DURING DORMANCY ON MALT QUALITY

  • Popis výsledku anglicky

    A biological value of barley caryopses after harvest depends on their dormancy, a technological value on the variety and chemical composition. Each germinating caryopsis produces ethylene, ethane and carbon dioxide into the ambient environment. Its aerobic respiration and oxygen loss thus changes gas composition in its vicinity. The aim of the study was to demonstrate the effect of the barley variety in the course of dormancy on malt quality at changes of the inter-grain gas composition.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-86576-37-4

  • Místo vydání

    VÚPS, Praha

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Výzkumný záměr VÚPS-MŠMT MSM 6019

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče