Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of preserve by the preparate against European corn borer (OSTRINIA NUBILALIS)on the content of yeasts and moulds in the maize silage.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00156282" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00156282 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of preserve by the preparate against European corn borer (OSTRINIA NUBILALIS)on the content of yeasts and moulds in the maize silage.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The maize silage forms the main part of the feedstuffs. Its quality is given without a chemical composition and the characteristics of the fermentation process through a hygienic quality too. The main indicator is the content of moulds and yeasts. The aim of this work was the evaluation of influence of the preserving against the corn-borer ("ECB") on the content of yeast and moulds to state. In the experiment was used hybrid of maize with the number FAO 230. It was produced 6 variants of maize silage inone repetition (plants were or were not treated with against corn-borer, and each variant had three alternatives -- control, by a microbial preparation, by a chemical preparation). It was monitored the content of yeast and moulds (CFU in 1g) in the dayof the opening. The treated and untreated (against ECB) variants of corn silage did not show the statistical significant difference in the content of yeasts (treated -- 16,9*104 +- 18,9*104 CFU; untreated -- 24,4*104 +- 37,2*104CFU) and m

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of preserve by the preparate against European corn borer (OSTRINIA NUBILALIS)on the content of yeasts and moulds in the maize silage.

  • Popis výsledku anglicky

    The maize silage forms the main part of the feedstuffs. Its quality is given without a chemical composition and the characteristics of the fermentation process through a hygienic quality too. The main indicator is the content of moulds and yeasts. The aim of this work was the evaluation of influence of the preserving against the corn-borer ("ECB") on the content of yeast and moulds to state. In the experiment was used hybrid of maize with the number FAO 230. It was produced 6 variants of maize silage inone repetition (plants were or were not treated with against corn-borer, and each variant had three alternatives -- control, by a microbial preparation, by a chemical preparation). It was monitored the content of yeast and moulds (CFU in 1g) in the dayof the opening. The treated and untreated (against ECB) variants of corn silage did not show the statistical significant difference in the content of yeasts (treated -- 16,9*104 +- 18,9*104 CFU; untreated -- 24,4*104 +- 37,2*104CFU) and m

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH71041" target="_blank" >QH71041: Vliv patogenních mikroorganismů a jejich sekundárních metabolitů na kvalitu a hygienickou nezávadnost objemných krmiv</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    14th International Symposium forage conservation

  • ISBN

    978-80-7375-386-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendel University Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku