Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Association analysis of genes CSRP3, EDG4 and PRKAG3 with meat quality in Czech Large White pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F10%3A00164734" target="_blank" >RIV/62156489:43210/10:00164734 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2010/mendelnet_2010_fulltext.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Association analysis of genes CSRP3, EDG4 and PRKAG3 with meat quality in Czech Large White pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this part of our project we focused on pH and meat colour and three actual candidate genes (CSPR3, EDG4 and PRKAG3). Their mutations were chosen for investigating the effect and influence of these three markers on pork quality in commercial breed population of Czech Large White pigs. The blood and tissue samples (m.longissimus lumborum et thoracis) were collected from a purebred population of 86 Czech Large White sows. All animals were from one breed, fed using standard commercial protocol and slaughtered at average 91.2 kg of live weight in the same abattoir. Genotypes in actual candidate genes for meat quality EDG4, CSPR3 and PRKAG3 were detremined by previously reported PCR-RFLP assays. The measured phenotypes were pH ultimate and meat colour characteristics L* (lightness), a* (redness), b* (yellowness). The statistical analysis was performed by the general linear model (GLM) by SAS for Windows 9.1.4. All markers were polymorphic in our Czech large White population but for CSRP3

  • Název v anglickém jazyce

    Association analysis of genes CSRP3, EDG4 and PRKAG3 with meat quality in Czech Large White pigs

  • Popis výsledku anglicky

    In this part of our project we focused on pH and meat colour and three actual candidate genes (CSPR3, EDG4 and PRKAG3). Their mutations were chosen for investigating the effect and influence of these three markers on pork quality in commercial breed population of Czech Large White pigs. The blood and tissue samples (m.longissimus lumborum et thoracis) were collected from a purebred population of 86 Czech Large White sows. All animals were from one breed, fed using standard commercial protocol and slaughtered at average 91.2 kg of live weight in the same abattoir. Genotypes in actual candidate genes for meat quality EDG4, CSPR3 and PRKAG3 were detremined by previously reported PCR-RFLP assays. The measured phenotypes were pH ultimate and meat colour characteristics L* (lightness), a* (redness), b* (yellowness). The statistical analysis was performed by the general linear model (GLM) by SAS for Windows 9.1.4. All markers were polymorphic in our Czech large White population but for CSRP3

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2010 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-453-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    970-976

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    24. 11. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    341786800127