Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182363" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182363 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone
Popis výsledku v původním jazyce
The mechanical and micromechanical properties of cortical hen bones are influenced by numerous factors. Their knowledge is important for both, scientific and economical reasons. This paper presents the results of nanoindentation experiments (with standard Berkowich tip) performed on two types of tissue samples: femoral bone of healthy laying hen and laying hen with defective calcium metabolism. It was found that well described and deeply studied mechanism occurring in human tissues can be applied to chicken bones.
Název v anglickém jazyce
Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone
Popis výsledku anglicky
The mechanical and micromechanical properties of cortical hen bones are influenced by numerous factors. Their knowledge is important for both, scientific and economical reasons. This paper presents the results of nanoindentation experiments (with standard Berkowich tip) performed on two types of tissue samples: femoral bone of healthy laying hen and laying hen with defective calcium metabolism. It was found that well described and deeply studied mechanism occurring in human tissues can be applied to chicken bones.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PRAE 2011
ISBN
978-80-552-0662-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
130-134
Název nakladatele
Slovak University of Agriculture
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—