Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182363" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182363 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The mechanical and micromechanical properties of cortical hen bones are influenced by numerous factors. Their knowledge is important for both, scientific and economical reasons. This paper presents the results of nanoindentation experiments (with standard Berkowich tip) performed on two types of tissue samples: femoral bone of healthy laying hen and laying hen with defective calcium metabolism. It was found that well described and deeply studied mechanism occurring in human tissues can be applied to chicken bones.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of micromechanical properties of healthy and defective chicken bone

  • Popis výsledku anglicky

    The mechanical and micromechanical properties of cortical hen bones are influenced by numerous factors. Their knowledge is important for both, scientific and economical reasons. This paper presents the results of nanoindentation experiments (with standard Berkowich tip) performed on two types of tissue samples: femoral bone of healthy laying hen and laying hen with defective calcium metabolism. It was found that well described and deeply studied mechanism occurring in human tissues can be applied to chicken bones.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA201990701" target="_blank" >IAA201990701: Chování vybraných zemědělských produktů při rázovém zatěžování</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PRAE 2011

  • ISBN

    978-80-552-0662-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    130-134

  • Název nakladatele

    Slovak University of Agriculture

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku