Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kulinární využití tvarůžků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184067" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184067 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html" target="_blank" >http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kulinární využití tvarůžků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,

  • Název v anglickém jazyce

    Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese

  • Popis výsledku anglicky

    This activity is within Ingr's days 2011, workshops and conference series in March 2011 held at Mendel university in Brno.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Brno, Mendelova univerzita v Brně

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    30

  • Počet zahraničních účastníků

    0

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce