Kulinární využití tvarůžků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00184067" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00184067 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html" target="_blank" >http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/tvaruzkum-fandi-vedci-i-labuznici20110304.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kulinární využití tvarůžků
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáškovou místnost zaplnilo více než dvacet fanoušků silně aromatického sýru. "Na workshop jsem přišla, protože jsem členem Klubu přátel sýrů a zajímala mě také přednáška o porovnání chemických parametrů olomouckých tvarůžků vzhledem k jejich tvaru,"svěřila se osmatřicetiletá mikrobioložka Monika Šostková. Kromě vědeckých přednášek prezentovaných mladými doktorandkami se návštěvníci dozvěděli také o koření, které si mohli na místě ochutnat. Pálivé chilli, česnek ani pepř nemohl labužníkům, zvyklým nasávat pach syrečků, uškodit. "Očucháváme, oňufáváme, ochutnáváme," prozradil předseda Klubu přátel sýrů Libor Kalhotka, který zároveň akci pořádal. "Cílem našeho sdružení je provozovat osvětovou činnost a propagací sýrů. Sýry nám velmi chutnají,"dodal.To se mu na workshopu povedlo. Kromě zrakového a čichového zážitku si účastníci odnesli také zážitek chuťový. Pozvání totiž přijali manželé Poštulkovi z Loštic. Ze svých Lahůdek McTEROZ přivezli na ochutnávku tvarůžkové moučníky. Vdolky,
Název v anglickém jazyce
Culinary processing ofOlomoucké tvarůžky cheese
Popis výsledku anglicky
This activity is within Ingr's days 2011, workshops and conference series in March 2011 held at Mendel university in Brno.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Brno, Mendelova univerzita v Brně
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
30
Počet zahraničních účastníků
0
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce