Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vztah mezi vybranými parametry kvality během vegetace cukrovky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A00184893" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:00184893 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vztah mezi vybranými parametry kvality během vegetace cukrovky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V rámci čtyřletého (2007 -- 2010) pozorování byl na lokalitě Střední Moravy sledován na 20-ti stanovištích růst a vývoj cukrovky během vegetace a hodnoceny byly vztahy mezi jednotlivými vybranými parametry kvality. Odběry vzorků byly zahájeny v poslednídekádě měsíce července a pokračovaly ve 14 - ti denních intervalech do počátku měsíce září. Ukázalo se, že do kvality se významnou měrou promítá mj. také opožděný růst nadzemní biomasy cukrovky, který ovlivňuje především hodnoty digesce. Vliv růstu kořene na kvalitu cukrovky je pak méně výrazný.

  • Název v anglickém jazyce

    Relation between chosen quality parameters during sugar beet vegetation

  • Popis výsledku anglicky

    Within four year field trials (2007 -- 2010) in the region middle Moravia grow and progress of sugar beet was monitored at the twenty stations during vegetation and relations between particular quality parameters evaluated. Takeovers of samples started in the last decade of July and were continuing till the beginning of September. It was evaluated that beet quality was significantly influenced by retarded sugar beet leaf area, it is important for the digestion values, root growth impact is less noticeable.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-601-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    129-134

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    1. 3. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku