Výnos a kvalita zrna ozimé pšenice po aplikaci N a S
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F12%3A43907937" target="_blank" >RIV/62156489:43210/12:43907937 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2012/mnet_2012_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výnos a kvalita zrna ozimé pšenice po aplikaci N a S
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo ověřit účinek dusíkatých hnojiv a dusíkatých hnojiv se sírou při výživě ozimé pšenice. U vzorků zrna byl vyhodnocen výnos a stanoveny základní parametry mlynářské a pekařské jakosti. V jednotlivých frakcích meliva bylo dále stanoveno frakční složení bílkovin, které ovlivňuje jak technologickou, tak i nutriční a nepřímo i hygienickou kvalitu zrna.
Název v anglickém jazyce
The yield and grain quality of winter wheat after application of nitrogen and sulphur
Popis výsledku anglicky
The aim of the work within small-plot field trials was to check out the effect of nitrogen fertilizers and nitrogen fertilizers with sulphur in nutrition of winter wheat (variety Mulan). The yields and parameters of miller's and baker's quality were determined on grain samples. With the application of HPLC was analysed the percentage presence of individual proteinous fractions (glutelins, gliadins, albumins and globulins) in the grain protein complex. The colour of baked goods was evaluated spectrophotometrically with the help of the device Konica Minolta. The greatest fertilization effect from the point of view of grain yield proved after the application of the preparation YARA Sulfan and Thiotrac in the latest vegetation phase. The content of N-substances was positively influenced after application of the fertilizer Thiotrac. The grain, where the sulphur fertilizers were not applied, has in comparison with the variants treated in this way the significantly higher percentage proportio
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2012: Proceedings of International Ph.D. Students Conference
ISBN
978-80-7375-836-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
788-798
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 11. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
000366461200089