Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00200068" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00200068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv technologie vaření mladiny na průběh kvašení piva
Popis výsledku v původním jazyce
Tato práce se zabývá sledováním parametrů hlavního kvašení a dokvášení mladin získaných infuzním a dekokčním způsobem. Pro experiment byla provedena analýza světlých, polotmavých a tmavých piv pomocí instrumentálních metod (pyknometrické stanovení původní stupňovitosti mladiny, dynamická viskozita sladiny, obsah sušiny v mlátě), dále byly sledovány základní pivovarské veličiny pomocí přístroje Fermentostar (stupeň prokvašení, objemový alkohol, zbytkový extrakt aj.) a výsledky se ověřovaly pomocí HPLC. Všechna piva prošla i senzorickým hodnocením.
Název v anglickém jazyce
INFLUENCE OF WORT BOILING TECHNOLOGY FOR FERMENTATION OF BEER
Popis výsledku anglicky
This paper deals with characteristics of fermentation from wort obtained by infusion and decoction method. For the experiment, an analysis was made of light, semi -- dark and dark beers with instrumental methods (pycnometric determination of original gravity wort, dynamic viscosity, solids in the spent grain), followed brewer's basic values measured by Fermentostar (degree of fermentation, alcohol volume, redisual extract, etc.) and the results were verified by using HPLC device. All beers also passed by sensory evaluation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Najnovšie trendy v poľnohospodárstve, v strojárstve a v odpadovom hospodárstve
ISBN
978-80-552-1014-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
199-206
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Slovak University of Agriculture in Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
22. 4. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—