Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of Spring Barley Actual Evapotranspiration

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F13%3A00210306" target="_blank" >RIV/62156489:43210/13:00210306 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67179843:_____/13:00426785

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of Spring Barley Actual Evapotranspiration

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evapotranspiration (ET) represents the main water-loss part of the water balance in agricultural landscape. The reliable quantification of the agricultural field ET is, however, still a challenge. To calculate ET, the Bowen ratio/energy balance (BREB) method was used in this study. It is based on measurements of the temperature and humidity gradients and radiation balance with the soil heat flux. Calculated ET was further used to quantify crop coefficient (Kc). Subsequently, we analysed the crop coefficient of spring barley during one growing season since 7th May 2013 to 30th July 2013. We used the data obtained above 1-ha spring barley field in Bystřice nad Pernštejnem, Czech Republic. In particular, we investigated how Kc correlates to climatic conditions as rainfall and soil humidity and how it reflects Plant Area Index (PAI) during the year during different parts of growing season. The cumulative ET of spring barley was 228.6 mm per investigated period. For reference evapotranspira

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of Spring Barley Actual Evapotranspiration

  • Popis výsledku anglicky

    Evapotranspiration (ET) represents the main water-loss part of the water balance in agricultural landscape. The reliable quantification of the agricultural field ET is, however, still a challenge. To calculate ET, the Bowen ratio/energy balance (BREB) method was used in this study. It is based on measurements of the temperature and humidity gradients and radiation balance with the soil heat flux. Calculated ET was further used to quantify crop coefficient (Kc). Subsequently, we analysed the crop coefficient of spring barley during one growing season since 7th May 2013 to 30th July 2013. We used the data obtained above 1-ha spring barley field in Bystřice nad Pernštejnem, Czech Republic. In particular, we investigated how Kc correlates to climatic conditions as rainfall and soil humidity and how it reflects Plant Area Index (PAI) during the year during different parts of growing season. The cumulative ET of spring barley was 228.6 mm per investigated period. For reference evapotranspira

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    DG - Vědy o atmosféře, meteorologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2013 - Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7375-908-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    357-361

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno, Zemedelska 1, 613 00 Brno, Czech Republic

  • Místo vydání

    Faculty of Agronomy

  • Místo konání akce

    Mendelova univerzita v Brně

  • Datum konání akce

    20. 11. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku