Vliv použití přípravků Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43906216" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43906216 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=82868;download=154147;z=1</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv použití přípravků Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
V rámci jednoletého maloparcelního pokusu byl testován vliv přípravku Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac a K-gel na výnos a kvalitu zrna jarního ječmene odrůdy Prestige. Při předseťové přípravě byl celoplošně aplikován dusík v množství 54 kgN.ha-1. Na počátku sloupkování proběhla 2. aplikace N-hnojiv v množství 30 kg N.ha-1. Ve fázi metání byly aplikovány testované přípravky. Byl vyhodnocen výnos a kvalita zrna z jednotlivých variant. Ze všech testovaných přípravků se nejlépe projevil K-gel, u kterého byly naměřeny nejvyšší hodnoty v rámci všech testovaných parametrů. Většina aplikací přispěla k vyššímu výnosu zrna i lepší technologické kvalitě.
Název v anglickém jazyce
The effect of addition Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac and K-gel on yield and quality spring barely grain
Popis výsledku anglicky
During theone-year experiment on a small plot was tested the effect of Insenol, Yara Vita Thiotrac, Yara Vita Molytrac and K-gel to yield and grain quality of spring barley variety Prestige. During seedbed preparation was fully applied nitrogen in an amount of 54 kg N.ha-1. At the beginning of the second was stem elongation fertilizer application of nitrogen fertilizer in an amount of 30 kg N.ha-1. In the phase of earing have been applied tested products. So was evaluated yield and grain quality of individual variants. The best of all the tested preparations showed K-gel, in which the highest values were measured in all parameters tested. Most applicators contributed to higher grain yield and better technological quality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-220-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
93-98
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—