Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Behaviour of Japanese Quail Eggs Under Mechanical Compression

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907340" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907340 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61388998:_____/15:00440879

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.862634" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.862634</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2013.862634" target="_blank" >10.1080/10942912.2013.862634</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Behaviour of Japanese Quail Eggs Under Mechanical Compression

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, the mechanical behaviour of Japanese quail eggs was determined in terms of average rupture force, deformation, and energy absorbed during fracture. Eggs were characterized by some physical and geometrical properties, such as mass, length,width, eggshell thickness, geometric mean diameter, surface area, sphericity, volume, and eggshell radii of curvature. Egg samples were compressed along the axis of their symmetry (X axis) and perpendicularly to this axis (Z axis). Four different compression rates were used: 0.0166, 0.166, 1.666, and 5 mm/s. The highest rupture force, deformation at the egg's rupture, and energy absorbed up to the fracture were found when Japanese quail eggs were loaded along their X-axis. The rupture force increased with the compression (loading) rate. The rate sensitivity of the eggshell rupture force was close to that observed for the hen's eggs.

  • Název v anglickém jazyce

    Behaviour of Japanese Quail Eggs Under Mechanical Compression

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, the mechanical behaviour of Japanese quail eggs was determined in terms of average rupture force, deformation, and energy absorbed during fracture. Eggs were characterized by some physical and geometrical properties, such as mass, length,width, eggshell thickness, geometric mean diameter, surface area, sphericity, volume, and eggshell radii of curvature. Egg samples were compressed along the axis of their symmetry (X axis) and perpendicularly to this axis (Z axis). Four different compression rates were used: 0.0166, 0.166, 1.666, and 5 mm/s. The highest rupture force, deformation at the egg's rupture, and energy absorbed up to the fracture were found when Japanese quail eggs were loaded along their X-axis. The rupture force increased with the compression (loading) rate. The rate sensitivity of the eggshell rupture force was close to that observed for the hen's eggs.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Properties

  • ISSN

    1094-2912

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    1110-1118

  • Kód UT WoS článku

    000355244400016

  • EID výsledku v databázi Scopus