Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907590" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907590 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/15:43873840

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of our study was to evaluate chemical composition of pasture vegetation and on the basis of analysis to assess its nutritional value with regard to species diversity. To ensure coverage of the diversity of vegetation the samplings were taken on 2representative locations from each pasture. Mixed samples were analysed by Weenden's chemical analysis. On the basis of obtained results we can conclude that pastures contained unbalanced ratio of nutrients at the time of samplings. As an immediate solution of these nutritive deficiencies it seems to be necessary to feed also concentrates and mineral licks for beef cattle. Whereas, as a long-term solution it seems to be necessary to change the botanical composition of these pastures, mainly to improvetheir percentage representation of specific species of grasses and clovers.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of our study was to evaluate chemical composition of pasture vegetation and on the basis of analysis to assess its nutritional value with regard to species diversity. To ensure coverage of the diversity of vegetation the samplings were taken on 2representative locations from each pasture. Mixed samples were analysed by Weenden's chemical analysis. On the basis of obtained results we can conclude that pastures contained unbalanced ratio of nutrients at the time of samplings. As an immediate solution of these nutritive deficiencies it seems to be necessary to feed also concentrates and mineral licks for beef cattle. Whereas, as a long-term solution it seems to be necessary to change the botanical composition of these pastures, mainly to improvetheir percentage representation of specific species of grasses and clovers.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2015

  • ISBN

    978-80-263-0900-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    31-38

  • Název nakladatele

    Tribun EU

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku