Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43907590" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43907590 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/15:43873840
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/konference/aktualni-konference/sbornik-nutrinet-2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of our study was to evaluate chemical composition of pasture vegetation and on the basis of analysis to assess its nutritional value with regard to species diversity. To ensure coverage of the diversity of vegetation the samplings were taken on 2representative locations from each pasture. Mixed samples were analysed by Weenden's chemical analysis. On the basis of obtained results we can conclude that pastures contained unbalanced ratio of nutrients at the time of samplings. As an immediate solution of these nutritive deficiencies it seems to be necessary to feed also concentrates and mineral licks for beef cattle. Whereas, as a long-term solution it seems to be necessary to change the botanical composition of these pastures, mainly to improvetheir percentage representation of specific species of grasses and clovers.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of the nutritional value of pastures in relation to their botanical composition
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to evaluate chemical composition of pasture vegetation and on the basis of analysis to assess its nutritional value with regard to species diversity. To ensure coverage of the diversity of vegetation the samplings were taken on 2representative locations from each pasture. Mixed samples were analysed by Weenden's chemical analysis. On the basis of obtained results we can conclude that pastures contained unbalanced ratio of nutrients at the time of samplings. As an immediate solution of these nutritive deficiencies it seems to be necessary to feed also concentrates and mineral licks for beef cattle. Whereas, as a long-term solution it seems to be necessary to change the botanical composition of these pastures, mainly to improvetheir percentage representation of specific species of grasses and clovers.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
NutriNET 2015
ISBN
978-80-263-0900-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
31-38
Název nakladatele
Tribun EU
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—