Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jak se měnila rychlost růstu vykrmovaných kuřat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F16%3A43909583" target="_blank" >RIV/62156489:43210/16:43909583 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jak se měnila rychlost růstu vykrmovaných kuřat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Drůbež se vykrmuje krátkou dobu, a proto se v drůbežím mase ukládá méně škodlivých látek než v mase ostatních druhů hospodářských zvířat. Jde o maso s příznivými dietetickými vlastnostmi, s nízkým obsahem pojivových tkání, vhodné pro rychlou úpravu, a přitom je to maso nejlevnější. Na rozdíl od masa vepřového není konzumace drůbežího masa zakazována předpisy některých náboženství. Na produkci drůbežího masa, jehož spotřeba u nás vzrostla od roku 1948 z necelých dvou kilogramů na současných 25 kg, se rozhodující měrou podílejí vykrmovaná kuřata. V posledních letech se v České republice jejich spotřeba na obyvatele pohybuje kolem 23 kg.

  • Název v anglickém jazyce

    How changed the growth rate of fattening chickens

  • Popis výsledku anglicky

    In the last forty years, the time required to achieve slaughter weight decreased annually by one day. Currently, virtually all of our fattened broilers have the ability reach an average weight of more than 2 kg at 35 days of age. The famous broiler test in Maine (USA), was in his first year in 1946 best weight of 10 weeks old chickens barely 1.2 kg. Twenty years later he achieved in this test chickens aged 8 weeks weighing just over 1.8 kilograms. Then it was the best result in the world, a world record. In the last of our feed experiments conducted in the station for international testing of poultry in Ustrasice was the weight gain of the best group of 140 chicks after 35 days of fattening 2.55 kg with a consumption of 1.58 kg of feed per 1 kg of gain. Of 38,640 cockerels had 69 animals at the end of fattening aged 35 days weight greater than 3 kg.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    76

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    55-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus