Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of harvest date on composition and geometry of grape berries

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43910859" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43910859 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/17:73283 RIV/62156489:43510/17:43910859

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17660/eJHS.2017/82.1.3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17660/eJHS.2017/82.1.3</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17660/eJHS.2017/82.1.3" target="_blank" >10.17660/eJHS.2017/82.1.3</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of harvest date on composition and geometry of grape berries

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During wine production, the composition of grapes at the time of picking is an important parameter. To determine the harvest day may be considered the most crucial decision in winemaking. While grapes ripen, some complex physicochemical and biochemical processes occur, such as the continuous rising of sugar concentrations and lowering of acid levels, respectively. Chemical composition of seven grapevine cultivars harvested weekly during six consecutive weeks in the South Moravia region (Czech Republic) was evaluated. In addition parameters like size, shape and mass of grape berries were also studied. The geometry of the berry was described using its digital image. This procedure enables to describe the contour curve and to evaluate volume, surface and radii of the curvature. The mass of the berry, surface and volume increased with the total sugar content in all cultivars except for &apos;Pinot Gris&apos; and &apos;blue Frankish&apos; cultivars. The radii of the curvature were increased in all cultivars tested.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of harvest date on composition and geometry of grape berries

  • Popis výsledku anglicky

    During wine production, the composition of grapes at the time of picking is an important parameter. To determine the harvest day may be considered the most crucial decision in winemaking. While grapes ripen, some complex physicochemical and biochemical processes occur, such as the continuous rising of sugar concentrations and lowering of acid levels, respectively. Chemical composition of seven grapevine cultivars harvested weekly during six consecutive weeks in the South Moravia region (Czech Republic) was evaluated. In addition parameters like size, shape and mass of grape berries were also studied. The geometry of the berry was described using its digital image. This procedure enables to describe the contour curve and to evaluate volume, surface and radii of the curvature. The mass of the berry, surface and volume increased with the total sugar content in all cultivars except for &apos;Pinot Gris&apos; and &apos;blue Frankish&apos; cultivars. The radii of the curvature were increased in all cultivars tested.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Journal of Horticultural Science

  • ISSN

    1611-4426

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    82

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    21-30

  • Kód UT WoS článku

    000397554900003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85013910224