Problematické mikroorganismy a jejich metabolity v krmivech - zelená píce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911518" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911518 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Problematické mikroorganismy a jejich metabolity v krmivech - zelená píce
Popis výsledku v původním jazyce
V krmivech se může vyskytovat velké množství mikroorganismů. Mikroorganismy se se mohou podílet na kažení krmiv, nebo mohou způsobovat různá onemocnění. Nadzemní části rostlin jsou osídleny fylosférní mikrobiotou. Fylosférní mikrobiota je tvořena především bakteriemi. Významnou skupinou jsou bakterie mléčného kvašení. Mezi problematické bakterie patří bakterie čeledi Enterobacteriaceae a to včetně patogenních druhů. Vyskytovat se mohou i další patogeny jako klostridia, bacily a listerie. Významnou součástí fylosféry jsou mikroskopické houby.
Název v anglickém jazyce
Problematic microorganisms and their metabolites in feed - green forage
Popis výsledku anglicky
The feed can contain a large amount of microorganisms. Microorganisms may contribute to spoilage of feed, or can cause various diseases. The above-ground parts of the plants are inhabited by a phyllosperic microbiota. The phyllosperic microbiota is composed mainly of bacteria. Lactic acid bacteria are a significant group. Problematic bacteria encompass family Enterobacteriaceae, including pathogenic species. Other pathogens such as clostridia, bacilli and listeria may be present. An important part of the phyllosphere are microscopic fungi.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Vývoj a optimalizace metod stanovení biogenních aminů v návaznosti na zvýšení zdravotní bezpečnosti siláží</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků XIV.
ISBN
978-80-7509-494-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
30-33
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
18. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—