Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Influence of Milk Thistle Seed Cakes on Laying Hens Performance

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F17%3A43911760" target="_blank" >RIV/62156489:43210/17:43911760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/sborniky/nutrinet2017.pdf" target="_blank" >http://nutrinet.mendelu.cz/wcd/w-rek-nutrinet/sborniky/nutrinet2017.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Influence of Milk Thistle Seed Cakes on Laying Hens Performance

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The experiment was performed with Bovans Brown hens (n = 30) after 69 weeks of live. The experiment ran for 11 weeks - from the age of 69 weeks to the 80th week of the animals. Hens were divided into 2 groups. The experimental group of poultry (n = 15) received feed containing 7% of milk thistle seed cakes (group MT7) and control group (n = 15) received feed mixture without milk thistle seed cakes. In experiment was found significantly (P &lt; 0.05) higher quantity of eggs per group in experimental MT7 group. This is also related to a higher number of eggs per hen and day that was also in MT7 group (P &lt; 0.05). The total weight of eggs per group was found statistically higher (P &lt; 0.05) in experimental group, as well. Hens in the experimental group contains milk thislte seed cakes laying more eggs whose production has eaten more feed.

  • Název v anglickém jazyce

    The Influence of Milk Thistle Seed Cakes on Laying Hens Performance

  • Popis výsledku anglicky

    The experiment was performed with Bovans Brown hens (n = 30) after 69 weeks of live. The experiment ran for 11 weeks - from the age of 69 weeks to the 80th week of the animals. Hens were divided into 2 groups. The experimental group of poultry (n = 15) received feed containing 7% of milk thistle seed cakes (group MT7) and control group (n = 15) received feed mixture without milk thistle seed cakes. In experiment was found significantly (P &lt; 0.05) higher quantity of eggs per group in experimental MT7 group. This is also related to a higher number of eggs per hen and day that was also in MT7 group (P &lt; 0.05). The total weight of eggs per group was found statistically higher (P &lt; 0.05) in experimental group, as well. Hens in the experimental group contains milk thislte seed cakes laying more eggs whose production has eaten more feed.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2017: Proceedings of reviewed scientific papers

  • ISBN

    978-80-7394-642-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    107-113

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    13. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku