Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Máslo a jeho výroba

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F18%3A43914085" target="_blank" >RIV/62156489:43210/18:43914085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Máslo a jeho výroba

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek podává informace o zpracování smetany na máslo. V první části je pojednáváno o postupu výroby másla. Další část je věnována druhům a možným vadám, které mohou po výrobě másla nastat. Následující část pojednává o nutričním významu konzumace másla. V poslední části článku je zmíněn vedlejší produkt, který vzniká při výrobě másla - podmáslí.

  • Název v anglickém jazyce

    Butter and its production

  • Popis výsledku anglicky

    This manuscript provides information on processing cream fat into butter. The first part of the paper discusses the process of buttermaking. Next part is devoted to types and possible defects that can occur after the production of butter. The following section discusses the nutritional importance of butter consumption. The last part of the article mentions the by-product of butter production - buttermilk.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    93-96

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus