Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915788" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915788 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu
Popis výsledku v původním jazyce
Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.
Název v anglickém jazyce
Influence of preheating during long-term storage on hatchability in meat type chickens
Popis výsledku anglicky
The goal of this performed experiment is influence of preheating on hatchability during long-term stored eggs in meat type chicken. The age of parent flock was 30 weeks. Two repeated preheatings were applicated during storage 4h or 8h at 5 and 10 days of storage. No significant differences in hatchability of fresh and 15 days stored eggs treated by preincubation was observed. Hatchability of eggs 15 days stored without preheating application was notably decrease in comparison with all other groups. Result from this research showed positive effect of preheating on hatchability in meat type chickens in age of parental flock 30 weeks, when eggs were stored 15 days.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zootechnika 2019: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků
ISBN
978-80-7394-745-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
85-89
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
14. 6. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—