Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F19%3A43915788" target="_blank" >RIV/62156489:43210/19:43915788 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv předehřevu během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento článek se zabývá problematikou vlivu předehřívání násadových vajec, aplikovaného během dlouhodobého skladování na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů. Dvě opakovaná předehřívání byla aplikována během skladování vždy 5. a 10. den skladování. Předehřívání byla rozdělena v závislosti na délce trvání a to po dobu 4 a 8 hodin. Nebyly pozorovány významné statistické rozdíly mezi líhnivostí kontrolní skupiny (čerstvých vajec) a mezi skupinami u kterých bylo před dlouhodobým skladováním aplikováno předehřívání. Výrazně snížená líhnivost se projevila skupiny, na kterou bylo aplikováno dlouhodobé skladování bez předchozího předehřívání. Výsledky našeho pokusu prokázaly pozitivní vliv předehřívání násadových vajec na líhnivost kuřat masného typu ve věku rodičovského hejna 30 týdnů.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of preheating during long-term storage on hatchability in meat type chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The goal of this performed experiment is influence of preheating on hatchability during long-term stored eggs in meat type chicken. The age of parent flock was 30 weeks. Two repeated preheatings were applicated during storage 4h or 8h at 5 and 10 days of storage. No significant differences in hatchability of fresh and 15 days stored eggs treated by preincubation was observed. Hatchability of eggs 15 days stored without preheating application was notably decrease in comparison with all other groups. Result from this research showed positive effect of preheating on hatchability in meat type chickens in age of parental flock 30 weeks, when eggs were stored 15 days.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zootechnika 2019: Sborník z konference mladých vědeckých pracovníků

  • ISBN

    978-80-7394-745-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    85-89

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    14. 6. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku