Technika přípravy krmných směsí s podílem moučných červů (Tenebrio Molitor L.) pro výkrm kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F20%3A43917740" target="_blank" >RIV/62156489:43210/20:43917740 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny" target="_blank" >http://utp.af.mendelu.cz/ingrovy-dny</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technika přípravy krmných směsí s podílem moučných červů (Tenebrio Molitor L.) pro výkrm kuřat
Popis výsledku v původním jazyce
V rámci řešení grantu byly vytvořeny krmné směsi obsahující podíl larev potemníka moučného. Takzvaní mouční červi obsahují poměrně velké množství tuku, a proto musel být hmotnostní podíl červů šrotován spolu s podílem pšeničného šrotu. Vzniklá směs byla také šrotována a následně spolu s ostatními komponenty mísena v horizontální míchačce. Hotové krmné směsi byly otestovány v experimentu na brojlerových kuřatech, kde byly hodnoceny základní zootechnické ukazatele výkrmu a byla provedena senzorická analýza svaloviny.
Název v anglickém jazyce
The feed mixture for broiler chickens with part of mealworms (Tenebrio Molitor L.) preparation techniques
Popis výsledku anglicky
The feed mixtures containing a proportion of mealworm larvae (Tenebrio molitor) were created. The yellow mealworms contain a relatively large amount of fat, so the proportion of the mealworms had to be ground together with the proportion of wheat meal. This mixture was also ground and then mixed with the other components in a horizontal mixer. The finished feed mixtures were tested in an experiment on broiler chickens, where the basic zootechnical indicators and meat sensory analysis were evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TJ02000018" target="_blank" >TJ02000018: Využití moučných červů ve výživě zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLVI. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
376-384
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
4. 3. 2020
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—