Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiologická kontrola

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F23%3A43924449" target="_blank" >RIV/62156489:43210/23:43924449 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiologická kontrola

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V kapitole je popsáno základní vybavení mikrobiologické laboratoře, zásady první pomoci a materiál nezbytný pro detekci mikroorganismů. Dále jsou zde specifikovány základní postupy při přípravě kultivačních půd, zásady odběru vzorků a přípravy pomůcek, vč. sterilace a dekontaminace. Kapitola popisuje metody stanovení počtů mikroorganismů mikrobiologickými metodami (stěrovou metodou, metodou membránových filtrů, hygicult, petrifilm, mikroskopiií, plotnovými metodami) a nemikrobiologickými metodami (ATP bioluminiscence, proteinový test). V kapitole jsou uvedeny zásady prevence kontaminace použitím systému HACCP.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbiological control

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter describes the basic equipment of the microbiology laboratory, the principles of first aid and the material necessary for the detection of microorganisms. Furthermore, the basic procedures for the preparation of cultivation nutrient agars, principles of sampling and preparation of aids are specified here, incl. sterilization and decontamination. The chapter describes methods for determining the number of microorganisms using microbiological methods (swab method, membrane filter method, hygicult, petrifilm, microscopy, plate methods) and non-microbiological methods (ATP bioluminescence, protein test). The chapter presents the principles of contamination prevention using the HACCP system.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Mikrobiologie v pivovarnictví: teorie, praxe, sanitace, MIBI, HACCP, senzorická analýza

  • ISBN

    978-80-908624-4-9

  • Počet stran výsledku

    56

  • Strana od-do

    146-201

  • Počet stran knihy

    303

  • Název nakladatele

    Beer Academy s.r.o.

  • Místo vydání

    Říčany

  • Kód UT WoS kapitoly