Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnoty redoxního potenciálu v průběhu posklizňového dozrávání obilek ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A21100019" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:21100019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnoty redoxního potenciálu v průběhu posklizňového dozrávání obilek ječmene

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V průběhu dozrávání a posklizňového dozrávání byly sledovány měnící se hodnoty redoxního potenciálu u dvou odrůd jarního ječmene: Akcent a Krona. Nejprve vysoké hodnoty (kolem 200 mV v I. odběru, tj. měsíc před sklizní) se s postupem doby snižovaly až nahodnoty více jak poloviční. Během dormance (III. - IV. odběr) byl redoxní potenciál u Akcentu dvakrát vyšší (cca 100 mV) než u Krony (cca 50 mV). V aerobních podmínkách byl redoxní potenciál vyšší než v anaerobních, přičemž většina rozdílů těchto hodnotbyla průkazná nebo vysoce průkazná.

  • Název v anglickém jazyce

    Values of the redox potential in the course of post-harvest maturation of barley caryopses

  • Popis výsledku anglicky

    The fluctuation of redox potential values was studied in the course of maturation and post-harvest maturation of two spring barley varieties: Akcent and Krona. The initially high values (about 200 mV during the l st sampling, i.e. one month before harvest) gradually decreased to values lower than one half. During dormancy (3rd - 4th sampling) the redox potential of Akcent was twice as high (ca 100 mV) as that of Krona (ca 50 mV). The redox potential was higher under aerobic conditions than under anaerobic. The differences in these values were mostly significant or highly significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA522%2F97%2F0366" target="_blank" >GA522/97/0366: Vnitřní a vnější faktory dormance obilek sladovnického ječmene</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Fyziologické aspekty posklizňového dozrávání sladovnického ječmene

  • ISBN

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    MZLU, Brno

  • Místo vydání

    MZLU, Brno, Czech Republic

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku