Control of the drying process of grass hay production in a barn
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A22700007" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:22700007 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Control of the drying process of grass hay production in a barn
Popis výsledku v původním jazyce
Good quality hay production in barns requires automation of farm operations. The paper presents control algorithms for near ambient air drying of the fresh grass Festuca pratensis on grates. The depth of layer of the material stored was 1.3 m. No moisture condensation appeared during drying tests. Major factors controlling the drying process through fan operation on/off, i.e. near ambient air temperature, relative air humidity, temperature of the material stored and its moisture content measured as bioimpedance, were continuously tested in real time. Another control variable was equilibrium moisture content of the grass hay, presented in graphs as water sorption isotherms. The predeterminated maximum temperature of forage in a barn was 37°C.
Název v anglickém jazyce
Control of the drying process of grass hay production in a barn
Popis výsledku anglicky
Good quality hay production in barns requires automation of farm operations. The paper presents control algorithms for near ambient air drying of the fresh grass Festuca pratensis on grates. The depth of layer of the material stored was 1.3 m. No moisture condensation appeared during drying tests. Major factors controlling the drying process through fan operation on/off, i.e. near ambient air temperature, relative air humidity, temperature of the material stored and its moisture content measured as bioimpedance, were continuously tested in real time. Another control variable was equilibrium moisture content of the grass hay, presented in graphs as water sorption isotherms. The predeterminated maximum temperature of forage in a barn was 37°C.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP7315" target="_blank" >EP7315: Podklady pro ON Dosoušení zavadlé píce a skladování sena, sorpční a energetické vlastnosti stébelnin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Preprints of 14th World Congress of IFAC
ISBN
0-08-043222 0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Pergamon Press
Místo vydání
Bejing, P.R. China
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—