Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Control of the drying process of grass hay production in a barn

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A22700007" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:22700007 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Control of the drying process of grass hay production in a barn

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Good quality hay production in barns requires automation of farm operations. The paper presents control algorithms for near ambient air drying of the fresh grass Festuca pratensis on grates. The depth of layer of the material stored was 1.3 m. No moisture condensation appeared during drying tests. Major factors controlling the drying process through fan operation on/off, i.e. near ambient air temperature, relative air humidity, temperature of the material stored and its moisture content measured as bioimpedance, were continuously tested in real time. Another control variable was equilibrium moisture content of the grass hay, presented in graphs as water sorption isotherms. The predeterminated maximum temperature of forage in a barn was 37°C.

  • Název v anglickém jazyce

    Control of the drying process of grass hay production in a barn

  • Popis výsledku anglicky

    Good quality hay production in barns requires automation of farm operations. The paper presents control algorithms for near ambient air drying of the fresh grass Festuca pratensis on grates. The depth of layer of the material stored was 1.3 m. No moisture condensation appeared during drying tests. Major factors controlling the drying process through fan operation on/off, i.e. near ambient air temperature, relative air humidity, temperature of the material stored and its moisture content measured as bioimpedance, were continuously tested in real time. Another control variable was equilibrium moisture content of the grass hay, presented in graphs as water sorption isotherms. The predeterminated maximum temperature of forage in a barn was 37°C.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP7315" target="_blank" >EP7315: Podklady pro ON Dosoušení zavadlé píce a skladování sena, sorpční a energetické vlastnosti stébelnin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Preprints of 14th World Congress of IFAC

  • ISBN

    0-08-043222 0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Pergamon Press

  • Místo vydání

    Bejing, P.R. China

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku