Vývoj hmotnosti těla slepic výchozích snáškových linií v průběhu snáškové periody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23500002" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23500002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj hmotnosti těla slepic výchozích snáškových linií v průběhu snáškové periody
Popis výsledku v původním jazyce
V průběhu snáškové periody ( 121., 149., 189., 240., 310. a 358. den věku) byla sledována hmotnost těla a snáška u 72 slepic tří nosných linií ( BPR, RIR, SU). Počáteční hmotnost těla byla nejvyšší u slepic mateřské linie SU ( 1,69 kg), u otcovských linibyla nižší ( 1,41 kg, 1,47kg). Slepice mateřské linie SU dosáhly také nejdříve pohlavní dospělosti. V druhé polovině snáškové periody vykazovaly slepice mateřské linie nejnižší hmotnost těla, ale i nejnižší snášku vajec.
Název v anglickém jazyce
The development of the body weight in the hens of the initial laying lines during the laying period
Popis výsledku anglicky
Body weight, laying eggs were showedduring the laying period ( 121, 149, 189, 240, 310 and 358 days of age) by the 72 hens of laying lines- BPR, RIR, SU. The average body weight in the 121st day of age was higher in the hens of the mother line SU (1,69kgBody weight of the hens of father lines was lower ( 1,41 kg and 1,47 kg). The sexual maturity achieved in the first the hens of the mother line ( SU). The hens of the mother line SU showed lowest body weight and egg laying in the latter part of the layinperiod.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výroba drůbežího masa.
ISBN
80-7157-380-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Pobočka MS VTS při MZLU Brno
Místo vydání
Brno, MZLU
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—