Uplatnění světelných programů ve výkrmu kuřat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F99%3A23500017" target="_blank" >RIV/62156489:43210/99:23500017 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uplatnění světelných programů ve výkrmu kuřat
Popis výsledku v původním jazyce
Ve faktorově uspořádaném pokusu na 1200 ks kuřat hybridní kombinace ROSS 208 byl sledován vliv světelných režimů na výsledky užitkovosti kuřat ve výkrmu. Při 12 hodinovém světelném programu aplikovanémod 2. týdne věku byly dosaženy téměř shodné výsledkyrůstu a knverze s kontrolou ( 23 hodin světla). U pokusného zásahu s 12 hodinami světla od 2. týdne věku a s 15 hodinami světla od 5 týdne věku byly dosaženy průkazně lepší ( P=0,05) parametry živé hmotnosti a konverze krmiva proti kontrolním kuřatům. Uobou pokusných zásahů se zkráceným světelným režimem bylo dosaženo výrazně nižšího úhynu kuřat proti kontrole.
Název v anglickém jazyce
Application of lighting programmes in the fattening of broilers
Popis výsledku anglicky
In this experiment was examined 1200 ROSS 208 chickens on varying lighting programmes. We examined activities during 12, 15 and 23 hours lighting programmes. The experimental results show that intermittent lighting programmes ( 12 and 15 hours of light)positive effects on live weight, feed consumption. They also decrease mortality.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výroba drůbežího masa
ISBN
80- 7157-380-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Pobočka MS VTS při MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—