Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Eating Behaviors of University Students

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F16%3A43910175" target="_blank" >RIV/62156489:43310/16:43910175 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2016/mnet_2016_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Eating Behaviors of University Students

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The nutritional intake during young adulthood supports the maintenance of physical health, impacts risk for future disease, and plays a role in the prevention of excess weight gain. According to the Food and Agricultural Organization of the United Nations (2013), Czech Republic ranks as the fattest country in Europe, based on the prevalence of obesity among adults. Around 28.7% of the adult population is considered obese, and this number is projected to rise according with the European Association for the Study of Obesity (EASO) in 2030. Currently young people's health is receiving more attention because of alarming data regarding risk factor such obesity prevalence. Identifying people at greater risk of developing obesity is important for the development of effective public health strategies to prevent and treat excess weight gain and its associated co-morbidities. The presented study was conducted to describe food-preparation behaviors, cooking skills, resources for preparing food, and associations with diet quality among young adults from Mendel University in Brno. Finally, a number of recommendations, according to the results of this study, were formulated to foment new eating habits among the experimental sample.

  • Název v anglickém jazyce

    Eating Behaviors of University Students

  • Popis výsledku anglicky

    The nutritional intake during young adulthood supports the maintenance of physical health, impacts risk for future disease, and plays a role in the prevention of excess weight gain. According to the Food and Agricultural Organization of the United Nations (2013), Czech Republic ranks as the fattest country in Europe, based on the prevalence of obesity among adults. Around 28.7% of the adult population is considered obese, and this number is projected to rise according with the European Association for the Study of Obesity (EASO) in 2030. Currently young people's health is receiving more attention because of alarming data regarding risk factor such obesity prevalence. Identifying people at greater risk of developing obesity is important for the development of effective public health strategies to prevent and treat excess weight gain and its associated co-morbidities. The presented study was conducted to describe food-preparation behaviors, cooking skills, resources for preparing food, and associations with diet quality among young adults from Mendel University in Brno. Finally, a number of recommendations, according to the results of this study, were formulated to foment new eating habits among the experimental sample.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2016: Proceedings of International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-443-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    565-570

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    9. 11. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku

    000392968500101