Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Intensity as a key factor in the sustainability of sugar beet production in the agricultural market

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F20%3A43918819" target="_blank" >RIV/62156489:43310/20:43918819 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://ocs.ef.jcu.cz/files/site/INPROFORUM%202020_ConferenceProceeding.pdf" target="_blank" >http://ocs.ef.jcu.cz/files/site/INPROFORUM%202020_ConferenceProceeding.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Intensity as a key factor in the sustainability of sugar beet production in the agricultural market

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper characterizes the key factors influencing the development of the dimension of sugar beet production as a traditional segment of European agriculture, their manifestations, and consequences on the market in six member states of the European Union. The comparison took place for the period 2000-2018, which was characterized by significant events in this sector (accession of new Member States to the EU, the impact of the common organization of the sugar market (CMO), reform in 2006, end of quotas in 2017). Based on the performed analyzes, it was confirmed that the main criterion of sustainability of this sector is mainly related to the growth of production intensity as a prerequisite for competitiveness and usage of potential of sugar beet for non-food use, including the possibility of performing non-production functions.

  • Název v anglickém jazyce

    Intensity as a key factor in the sustainability of sugar beet production in the agricultural market

  • Popis výsledku anglicky

    The paper characterizes the key factors influencing the development of the dimension of sugar beet production as a traditional segment of European agriculture, their manifestations, and consequences on the market in six member states of the European Union. The comparison took place for the period 2000-2018, which was characterized by significant events in this sector (accession of new Member States to the EU, the impact of the common organization of the sugar market (CMO), reform in 2006, end of quotas in 2017). Based on the performed analyzes, it was confirmed that the main criterion of sustainability of this sector is mainly related to the growth of production intensity as a prerequisite for competitiveness and usage of potential of sugar beet for non-food use, including the possibility of performing non-production functions.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 14th International Scientific Conference INPROFORUM

  • ISBN

    978-80-7394-824-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    2336-6788

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    105-110

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    5. 11. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku