Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv extraktantu na degradaci L-glutamové kyseliny a L-argininu v průběhu třepání a filtrace při nízké teplotě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F07%3A00094640" target="_blank" >RIV/62156489:43410/07:00094640 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Summary. The effects of demineralized water (DEMI H2O) and 0.5 M ammonium acetate (0.5 M AAc) on losses of L-glutamic acid and L-arginine in the course of shaking and filtration at low temperature (6°C) were tested. The concentration of L-glutamic acid decreased by 6.3 % in DEMI H2O and by 4.9 % in 0.5 M AAc, whereas the L-arginine concentration decreased by 6.0 % (DEMI H2O) and 10.7 % (0.5 M AAc). We found a significantly (P<0.05) higher degradation of L-arginine in 0.5 M AAc compared with that of DEMIH2O.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature

  • Popis výsledku anglicky

    Summary. The effects of demineralized water (DEMI H2O) and 0.5 M ammonium acetate (0.5 M AAc) on losses of L-glutamic acid and L-arginine in the course of shaking and filtration at low temperature (6°C) were tested. The concentration of L-glutamic acid decreased by 6.3 % in DEMI H2O and by 4.9 % in 0.5 M AAc, whereas the L-arginine concentration decreased by 6.0 % (DEMI H2O) and 10.7 % (0.5 M AAc). We found a significantly (P<0.05) higher degradation of L-arginine in 0.5 M AAc compared with that of DEMIH2O.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP526%2F03%2FD058" target="_blank" >GP526/03/D058: Biologicky přístupné aminokyseliny v půdě pod lučními společenstvy Moravskoslezských Beskyd</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Amino Acids

  • ISSN

    0939-4451

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    32

  • Stát vydavatele periodika

    AT - Rakouská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    489-491

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus