Vliv extraktantu na degradaci L-glutamové kyseliny a L-argininu v průběhu třepání a filtrace při nízké teplotě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F07%3A00094640" target="_blank" >RIV/62156489:43410/07:00094640 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature
Popis výsledku v původním jazyce
Summary. The effects of demineralized water (DEMI H2O) and 0.5 M ammonium acetate (0.5 M AAc) on losses of L-glutamic acid and L-arginine in the course of shaking and filtration at low temperature (6°C) were tested. The concentration of L-glutamic acid decreased by 6.3 % in DEMI H2O and by 4.9 % in 0.5 M AAc, whereas the L-arginine concentration decreased by 6.0 % (DEMI H2O) and 10.7 % (0.5 M AAc). We found a significantly (P<0.05) higher degradation of L-arginine in 0.5 M AAc compared with that of DEMIH2O.
Název v anglickém jazyce
The effect of extractant on degradation of L-glutamate and L-arginine in course of shaking and filtration at low temperature
Popis výsledku anglicky
Summary. The effects of demineralized water (DEMI H2O) and 0.5 M ammonium acetate (0.5 M AAc) on losses of L-glutamic acid and L-arginine in the course of shaking and filtration at low temperature (6°C) were tested. The concentration of L-glutamic acid decreased by 6.3 % in DEMI H2O and by 4.9 % in 0.5 M AAc, whereas the L-arginine concentration decreased by 6.0 % (DEMI H2O) and 10.7 % (0.5 M AAc). We found a significantly (P<0.05) higher degradation of L-arginine in 0.5 M AAc compared with that of DEMIH2O.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP526%2F03%2FD058" target="_blank" >GP526/03/D058: Biologicky přístupné aminokyseliny v půdě pod lučními společenstvy Moravskoslezských Beskyd</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Amino Acids
ISSN
0939-4451
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
32
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
489-491
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—