Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Amino acids in the rhizosphere: a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F09%3A00141070" target="_blank" >RIV/62156489:43410/09:00141070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Amino acids in the rhizosphere: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Amino acids are of great significance as regards the study of carbon and nitrogen cycling in soil. These nitrogen compounds, released from roots into the soil, provide N for rhizosphere microflora, react with soil components and, in some cases, can be ofsignificance in direct N nutrition of plants. In contrast to non-proteinaceous amino acids (phytosiderophores), proteinaceous amino acids have a limited role in nutrient mobilization. In general, amino acids are released from roots via passive diffusion, while their re-uptake is an active process. Exudation sites of particular amino acids can differ within the root system, whereas their re-uptake can occur along the whole length of the root. Amino acid exudation and re-uptake, and the net results of these fluxes, can result in either positive or negative levels of individual amino acids. In this chapter, we discuss factors that influence amino acid exudation, including age, defoliation, nutrient deficiency, temperature, light intensity

  • Název v anglickém jazyce

    Amino acids in the rhizosphere: a review

  • Popis výsledku anglicky

    Amino acids are of great significance as regards the study of carbon and nitrogen cycling in soil. These nitrogen compounds, released from roots into the soil, provide N for rhizosphere microflora, react with soil components and, in some cases, can be ofsignificance in direct N nutrition of plants. In contrast to non-proteinaceous amino acids (phytosiderophores), proteinaceous amino acids have a limited role in nutrient mobilization. In general, amino acids are released from roots via passive diffusion, while their re-uptake is an active process. Exudation sites of particular amino acids can differ within the root system, whereas their re-uptake can occur along the whole length of the root. Amino acid exudation and re-uptake, and the net results of these fluxes, can result in either positive or negative levels of individual amino acids. In this chapter, we discuss factors that influence amino acid exudation, including age, defoliation, nutrient deficiency, temperature, light intensity

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EH - Ekologie – společenstva

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP526%2F03%2FD058" target="_blank" >GP526/03/D058: Biologicky přístupné aminokyseliny v půdě pod lučními společenstvy Moravskoslezských Beskyd</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    New Plant Physiology Research

  • ISBN

    978-1-60741-102-4

  • Počet stran výsledku

    23

  • Strana od-do

  • Počet stran knihy

    319

  • Název nakladatele

    Nova Science Publishers

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly