Methods of plant root exudates analysis: a review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F11%3A00169239" target="_blank" >RIV/62156489:43410/11:00169239 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Methods of plant root exudates analysis: a review
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this review is to summarise current knowledge on methods being used to determine individual compounds and properties of water-soluble plant root exudates. These compounds include amino acids, organic acids and simple sugars, as well as polysaccharides, proteins and organic substances. Qualitative composition of water-soluble root exudates and exudation rate are commonly measured with the aim of consequent synthetic preparation of plant root exudates to be supplied to soil to create artificialrhizosphere for different experimental purposes. Root exudates collection usually requires consequent filtration or centrifugation to remove solids, root detritus and microbial cell debris, and consequent concentration using an evaporator, lyophilizatoror ultrafiltration. Methods used for analysis of total groups of compounds (total proteins and total carbohydrates) and total organic carbon are simple. On the other hand, HPLC or GS/MS are commonly used to analyse individual low molecul
Název v anglickém jazyce
Methods of plant root exudates analysis: a review
Popis výsledku anglicky
The aim of this review is to summarise current knowledge on methods being used to determine individual compounds and properties of water-soluble plant root exudates. These compounds include amino acids, organic acids and simple sugars, as well as polysaccharides, proteins and organic substances. Qualitative composition of water-soluble root exudates and exudation rate are commonly measured with the aim of consequent synthetic preparation of plant root exudates to be supplied to soil to create artificialrhizosphere for different experimental purposes. Root exudates collection usually requires consequent filtration or centrifugation to remove solids, root detritus and microbial cell debris, and consequent concentration using an evaporator, lyophilizatoror ultrafiltration. Methods used for analysis of total groups of compounds (total proteins and total carbohydrates) and total organic carbon are simple. On the other hand, HPLC or GS/MS are commonly used to analyse individual low molecul
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
DF - Pedologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
241-246
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—