Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Methods of plant root exudates analysis: a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F11%3A00169239" target="_blank" >RIV/62156489:43410/11:00169239 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Methods of plant root exudates analysis: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this review is to summarise current knowledge on methods being used to determine individual compounds and properties of water-soluble plant root exudates. These compounds include amino acids, organic acids and simple sugars, as well as polysaccharides, proteins and organic substances. Qualitative composition of water-soluble root exudates and exudation rate are commonly measured with the aim of consequent synthetic preparation of plant root exudates to be supplied to soil to create artificialrhizosphere for different experimental purposes. Root exudates collection usually requires consequent filtration or centrifugation to remove solids, root detritus and microbial cell debris, and consequent concentration using an evaporator, lyophilizatoror ultrafiltration. Methods used for analysis of total groups of compounds (total proteins and total carbohydrates) and total organic carbon are simple. On the other hand, HPLC or GS/MS are commonly used to analyse individual low molecul

  • Název v anglickém jazyce

    Methods of plant root exudates analysis: a review

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this review is to summarise current knowledge on methods being used to determine individual compounds and properties of water-soluble plant root exudates. These compounds include amino acids, organic acids and simple sugars, as well as polysaccharides, proteins and organic substances. Qualitative composition of water-soluble root exudates and exudation rate are commonly measured with the aim of consequent synthetic preparation of plant root exudates to be supplied to soil to create artificialrhizosphere for different experimental purposes. Root exudates collection usually requires consequent filtration or centrifugation to remove solids, root detritus and microbial cell debris, and consequent concentration using an evaporator, lyophilizatoror ultrafiltration. Methods used for analysis of total groups of compounds (total proteins and total carbohydrates) and total organic carbon are simple. On the other hand, HPLC or GS/MS are commonly used to analyse individual low molecul

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DF - Pedologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    241-246

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus