Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Utilizing fractal dimensions of extrudate sectional images for describing their textural properties

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43410%2F15%3A43907052" target="_blank" >RIV/62156489:43410/15:43907052 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Utilizing fractal dimensions of extrudate sectional images for describing their textural properties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fractal dimension is one of important parameters of fractal geometry, which can be adapted for variety of applications. In this work, we explored the use of fractal methods for analysis extrudate cut view (section) images. The idea was to extract some fractal indicies to describe the textural properties such as: crispness and hardness. The extrudates were produced in a double screw extruder. The different inner structures were obtained by changes of process parameters. From each batch, 20 samples were chosen by random sampling, which were later divided into two parts. One part of the extrudate sample was measured in texture analyzer and second one was prepared for cut view imaging. The images of the cut-view were taken in the light chamber with standard D65 light. The Fourier power spectrum methods were proposed for the assessments of textural properties of extrudate samples. To measure the image fractal dimension the Matlab software was used.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilizing fractal dimensions of extrudate sectional images for describing their textural properties

  • Popis výsledku anglicky

    Fractal dimension is one of important parameters of fractal geometry, which can be adapted for variety of applications. In this work, we explored the use of fractal methods for analysis extrudate cut view (section) images. The idea was to extract some fractal indicies to describe the textural properties such as: crispness and hardness. The extrudates were produced in a double screw extruder. The different inner structures were obtained by changes of process parameters. From each batch, 20 samples were chosen by random sampling, which were later divided into two parts. One part of the extrudate sample was measured in texture analyzer and second one was prepared for cut view imaging. The images of the cut-view were taken in the light chamber with standard D65 light. The Fourier power spectrum methods were proposed for the assessments of textural properties of extrudate samples. To measure the image fractal dimension the Matlab software was used.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SGEM2015. Advances in Biotechnology: Conference Proceedings

  • ISBN

    978-619-7105-42-1

  • ISSN

    1314-2704

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    649-656

  • Název nakladatele

    STEF92 Technology Ltd.

  • Místo vydání

    Sofia

  • Místo konání akce

    Albena

  • Datum konání akce

    18. 6. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000371601900088