Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F00%3A55501008" target="_blank" >RIV/62156489:43510/00:55501008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The wine variety Veltlinské zelené by alcofalcohol separation with or without cooling wine samples. Separation of volatile acids was applied for wine variety Ryzlink vlašský in two variations: sample with the content of volatile acids 0,34 g. l-1 and vinegar wine. Under conditions cooling thewithout using cooling was final alcoholic strength 11,75 %. In vinegar wine increased concentration of volatile acids from 5,82 g. l-1 to 7,65 g. l-1 .  The base of experimental findings it can be stated, that tested membrane is unable for direct dealcof volatile acids in wine. Thereby by this treatment of diluted wine we obtain a desirable decrease of alcohol or volatile acids and at the same time an original concentration of extractive components in wine.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine

  • Popis výsledku anglicky

    Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The wine variety Veltlinské zelené by alcofalcohol separation with or without cooling wine samples. Separation of volatile acids was applied for wine variety Ryzlink vlašský in two variations: sample with the content of volatile acids 0,34 g. l-1 and vinegar wine. Under conditions cooling thewithout using cooling was final alcoholic strength 11,75 %. In vinegar wine increased concentration of volatile acids from 5,82 g. l-1 to 7,65 g. l-1 .  The base of experimental findings it can be stated, that tested membrane is unable for direct dealcof volatile acids in wine. Thereby by this treatment of diluted wine we obtain a desirable decrease of alcohol or volatile acids and at the same time an original concentration of extractive components in wine.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus