Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F00%3A55501008" target="_blank" >RIV/62156489:43510/00:55501008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine
Popis výsledku v původním jazyce
Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The wine variety Veltlinské zelené by alcofalcohol separation with or without cooling wine samples. Separation of volatile acids was applied for wine variety Ryzlink vlašský in two variations: sample with the content of volatile acids 0,34 g. l-1 and vinegar wine. Under conditions cooling thewithout using cooling was final alcoholic strength 11,75 %. In vinegar wine increased concentration of volatile acids from 5,82 g. l-1 to 7,65 g. l-1 . The base of experimental findings it can be stated, that tested membrane is unable for direct dealcof volatile acids in wine. Thereby by this treatment of diluted wine we obtain a desirable decrease of alcohol or volatile acids and at the same time an original concentration of extractive components in wine.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of reverse osmosis for modification the content of alcohol and volatile acids in wine
Popis výsledku anglicky
Reverse osmosis offers ranging technological improvements in wine technology. The concentration of grape must or separation of select wine components can result in meaningful qualitative change of treated wine. The wine variety Veltlinské zelené by alcofalcohol separation with or without cooling wine samples. Separation of volatile acids was applied for wine variety Ryzlink vlašský in two variations: sample with the content of volatile acids 0,34 g. l-1 and vinegar wine. Under conditions cooling thewithout using cooling was final alcoholic strength 11,75 %. In vinegar wine increased concentration of volatile acids from 5,82 g. l-1 to 7,65 g. l-1 . The base of experimental findings it can be stated, that tested membrane is unable for direct dealcof volatile acids in wine. Thereby by this treatment of diluted wine we obtain a desirable decrease of alcohol or volatile acids and at the same time an original concentration of extractive components in wine.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—