Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00087934" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00087934 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporatesmuch more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries.

  • Název v anglickém jazyce

    Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock

  • Popis výsledku anglicky

    Udržení nízké teploty ihned po sklizni má za následek, že plody jsou pevnější, neodzeleňuje se stopka a snižuje se podíl zkažených plodů. Teplota a relativní vlhkost jsou dva faktory, které ovliňují uchování zelené barvy stopky. Odpar vody ze stopky je mnohem vyšší než z plodů a vysušování je v úzkém vztahu k hnědnutí stopky. Z praktického hlediska přesné řízení teploty je to nejlepší pro prodloužení skladovatelnosti třešní.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1047" target="_blank" >QD1047: Inovace pěstitelského systému třešní</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-902636-6-6

  • Počet stran knihy

    54

  • Název nakladatele

    VŠÚO Holovousy s.r.o.

  • Místo vydání

    Holovousy

  • Kód UT WoS knihy