Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F05%3A00087934" target="_blank" >RIV/62156489:43510/05:00087934 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pěstování třešní na slabě rostoucích podnožích
Popis výsledku v původním jazyce
Maintaining lower fruit temperatures immediately after harvest results in firmer fruit with reduced decay and greener stems . The optimum relative humidity for storage of sweet cherries has been reported to be between 90 and 95% . Stem browning continuesto be a problem for sweet cherry marketing. Temperature and humidity are two factors that have been implicated in stem browning of sweet cherries. Relative humidity in this range is particularly important in maintaining green stem color. Water evaporatesmuch more quickly from cherry stems than from the fruit and desiccation is generally related to stem browning. From practical viewpoint strict control of temperature is the best tool for prolonging shelf life sweet cherries.
Název v anglickém jazyce
Growing of sweet cherries on the the slow growing rootstock
Popis výsledku anglicky
Udržení nízké teploty ihned po sklizni má za následek, že plody jsou pevnější, neodzeleňuje se stopka a snižuje se podíl zkažených plodů. Teplota a relativní vlhkost jsou dva faktory, které ovliňují uchování zelené barvy stopky. Odpar vody ze stopky je mnohem vyšší než z plodů a vysušování je v úzkém vztahu k hnědnutí stopky. Z praktického hlediska přesné řízení teploty je to nejlepší pro prodloužení skladovatelnosti třešní.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1047" target="_blank" >QD1047: Inovace pěstitelského systému třešní</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-902636-6-6
Počet stran knihy
54
Název nakladatele
VŠÚO Holovousy s.r.o.
Místo vydání
Holovousy
Kód UT WoS knihy
—