Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dezinfekční prostředky používané v chladírnách a balírnách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F09%3A00145495" target="_blank" >RIV/62156489:43510/09:00145495 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dezinfekční prostředky používané v chladírnách a balírnách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zájem o použití ozonu v zemědělství a potravinářském, průmyslu trvale se zvyšuje. Ozon se dlouhodobě používá jako desinfekční prostředek v mnoha zemích. Mnohá hlediska o ozonu byla publikována jako je jeho úloha při desinfekci vody, potravinové bezpečnosti a sanitaci, jeho chemických vlastnostech a účinku pro na zahradnické produkty. Jsou známy jeho desinfekční účinky pro praktické použití a při provozu ozonátorů. Jako základní vlastnost ozonu se uvádí jeho penetrační účinky do skladovaných plodů uložených v kontejnerech. Reakce ethylenu s ozonem v okolní atmosféře je dostatečně známa a využívá se možnosti snížení jeho koncentrace v chladírnách a balírnách.

  • Název v anglickém jazyce

    Disinfection resources used at cool storage and packing rooms

  • Popis výsledku anglicky

    Interest in ozone applications for agriculture and food processing has increased in recent years Ozone has a long history as a water disinfectant, and it is in common use for this purpose in many parts of the world. Many aspects of ozone use have been reviewed as water disinfection applications, food safety and sanitation, chemistry, responses of horticultural products to ozone and the practical aspects of the design and operation of ozonators. A fundamental issue is penetration by ozone into fruit containers. The rapid reaction of ethylene and ozone in air is a well-documented phenomenon, and for those commodities that benefit by ethylene removal, ozone may be of use.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81235" target="_blank" >QH81235: Vybrané problémy pěstitelských systémů slivoní, rozšířené o skladování plodů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus