Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00232492" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00232492 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study evaluated the effect of water supply on some physiological processes of leek (Allium porrum L. 'Giante Suito') and pepper (Capsicum annuum L. 'Slávy F1') plants, at two different irrigation levels: 1. optimal water supply: available water content (AWC) decreased below 65%; 2. drought stress: AWC decreased below 45%. Transpiration, photosynthetic activity and water use efficiency was measured by a portable infrared gas exchange analyzer (LCpro+). The first vegetation period (2010) was characterized by lower average temperature, higher air humidity, and less sunny hours than the second period (2011). In the case of pepper, in the first part of the vegetation period transpiration was more intensive under stress condition. However, in the secondpart the average transpiration of stressed plants was lower than that of plants under optimal water supply. The transpiration of leek was more intensive in the optimal irrigation treatment than under drought stress. The highest average t

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper

  • Popis výsledku anglicky

    This study evaluated the effect of water supply on some physiological processes of leek (Allium porrum L. 'Giante Suito') and pepper (Capsicum annuum L. 'Slávy F1') plants, at two different irrigation levels: 1. optimal water supply: available water content (AWC) decreased below 65%; 2. drought stress: AWC decreased below 45%. Transpiration, photosynthetic activity and water use efficiency was measured by a portable infrared gas exchange analyzer (LCpro+). The first vegetation period (2010) was characterized by lower average temperature, higher air humidity, and less sunny hours than the second period (2011). In the case of pepper, in the first part of the vegetation period transpiration was more intensive under stress condition. However, in the secondpart the average transpiration of stressed plants was lower than that of plants under optimal water supply. The transpiration of leek was more intensive in the optimal irrigation treatment than under drought stress. The highest average t

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81110" target="_blank" >QH81110: Zvýšení odolnosti zeleniny k vodnímu stresu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Acta Horticulturae

  • ISBN

    978-94-6261-026-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    73-80

  • Název nakladatele

    International Society for Horticultural Science

  • Místo vydání

    Leuven

  • Místo konání akce

    Geisenheim, Germany

  • Datum konání akce

    16. 7. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku