Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F14%3A00232492" target="_blank" >RIV/62156489:43510/14:00232492 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper
Popis výsledku v původním jazyce
This study evaluated the effect of water supply on some physiological processes of leek (Allium porrum L. 'Giante Suito') and pepper (Capsicum annuum L. 'Slávy F1') plants, at two different irrigation levels: 1. optimal water supply: available water content (AWC) decreased below 65%; 2. drought stress: AWC decreased below 45%. Transpiration, photosynthetic activity and water use efficiency was measured by a portable infrared gas exchange analyzer (LCpro+). The first vegetation period (2010) was characterized by lower average temperature, higher air humidity, and less sunny hours than the second period (2011). In the case of pepper, in the first part of the vegetation period transpiration was more intensive under stress condition. However, in the secondpart the average transpiration of stressed plants was lower than that of plants under optimal water supply. The transpiration of leek was more intensive in the optimal irrigation treatment than under drought stress. The highest average t
Název v anglickém jazyce
Effect of different water supply on transpiration and water use efficiency of leek and sweet pepper
Popis výsledku anglicky
This study evaluated the effect of water supply on some physiological processes of leek (Allium porrum L. 'Giante Suito') and pepper (Capsicum annuum L. 'Slávy F1') plants, at two different irrigation levels: 1. optimal water supply: available water content (AWC) decreased below 65%; 2. drought stress: AWC decreased below 45%. Transpiration, photosynthetic activity and water use efficiency was measured by a portable infrared gas exchange analyzer (LCpro+). The first vegetation period (2010) was characterized by lower average temperature, higher air humidity, and less sunny hours than the second period (2011). In the case of pepper, in the first part of the vegetation period transpiration was more intensive under stress condition. However, in the secondpart the average transpiration of stressed plants was lower than that of plants under optimal water supply. The transpiration of leek was more intensive in the optimal irrigation treatment than under drought stress. The highest average t
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH81110" target="_blank" >QH81110: Zvýšení odolnosti zeleniny k vodnímu stresu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Acta Horticulturae
ISBN
978-94-6261-026-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
73-80
Název nakladatele
International Society for Horticultural Science
Místo vydání
Leuven
Místo konání akce
Geisenheim, Germany
Datum konání akce
16. 7. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—