Comparison of the Influence of Defined Storing Conditions on Asian and European Pear Cultivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F16%3A43911111" target="_blank" >RIV/62156489:43510/16:43911111 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of the Influence of Defined Storing Conditions on Asian and European Pear Cultivars
Popis výsledku v původním jazyce
The study observed changes in the material composition of European (Conference) and Asian (Yali) pears during the storage period at different temperatures. Three different temperatures were selected for storing, i.e. 1 oC, 5 oC and 20 oC. Assessed for each of the pieces of fruit were flesh firmness, titratable acidity, soluble solids content, content of organic acids, and production of ethylene and carbon dioxide. Fruit stored at 1 oC and 5 oC was analysed before the moment of putting to the store and then after 25, 55 and 70 days of storing. Fruit stored at 20 oC was analysed before the moment of putting to the store and then after 14, 22 and 30 days of storing.
Název v anglickém jazyce
Comparison of the Influence of Defined Storing Conditions on Asian and European Pear Cultivars
Popis výsledku anglicky
The study observed changes in the material composition of European (Conference) and Asian (Yali) pears during the storage period at different temperatures. Three different temperatures were selected for storing, i.e. 1 oC, 5 oC and 20 oC. Assessed for each of the pieces of fruit were flesh firmness, titratable acidity, soluble solids content, content of organic acids, and production of ethylene and carbon dioxide. Fruit stored at 1 oC and 5 oC was analysed before the moment of putting to the store and then after 25, 55 and 70 days of storing. Fruit stored at 20 oC was analysed before the moment of putting to the store and then after 14, 22 and 30 days of storing.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210036" target="_blank" >QJ1210036: Rozšíření sortimentu podnoží jádrovin a odrůd hrušní o nové, perspektivní podnože a netradiční asijské odrůdy hrušní odvozené od Pyrus pyrifolia NAKAI. a Pyrus ussuriensis MAXIM.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů