Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Způsob výroby extraktu z tepelně zpracovaného dřeva, extrakt připravený tímto způsobem a použití tohoto extraktu pro alkoholické nápoje

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43510%2F22%3A43921277" target="_blank" >RIV/62156489:43510/22:43921277 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309150.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309150.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Způsob výroby extraktu z tepelně zpracovaného dřeva, extrakt připravený tímto způsobem a použití tohoto extraktu pro alkoholické nápoje

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká způsobu výroby a použití extraktu z tepelně zpracovaného dřeva pro alkoholické nápoje. Extrakt z tepelně zpracovaného dřeva je rozdělen na dvě senzoricky rozdílné složky, které lze použít na dochucení alkoholického nápoje samostatně nebo současně v různých poměrech. Tím je možné vytvořit produkt s požadovanými organoleptickými vlastnostmi.

  • Název v anglickém jazyce

    A process for producing an extract from heat-treated wood, an extract prepared in this way and the use of this extract for alcoholic beverages

  • Popis výsledku anglicky

    The solution is a method producing and using an extract from heat-treated wood for alcoholic beverages. The heat-treated wood extract is divided into two sensory-different components that can be used to flavour an alcoholic beverage separately or simultaneously in different proportions. This means that a product with the desired organoleptic properties can be created.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    309150

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    2. 2. 2022

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence