Changes in amino acid composition of rabbit (Oryctolagus cuniculus) milk within the first 30 days after parturition.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F01%3A23200008" target="_blank" >RIV/62156489:_____/01:23200008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in amino acid composition of rabbit (Oryctolagus cuniculus) milk within the first 30 days after parturition.
Popis výsledku v původním jazyce
The variability and changes in amino acid composition of rabbit milk were studied in milk samples collected from 6 nursing female rabbits 2,4,11,14,17,21,24,27 and 30 days after the parturition. The results documented a marked decrease in concentration from Day 2 to Day 11 after birth and sebsequently to Day 30 a gentle decrease in dry matter (from 36.21% to 28.60% and 29.98%, respectively) and crude protein (from 21.09% to 13.80% and 12.89%, respectively). The highest concentrations of all amino acidswere observed also on Day 2, changes in the contents from Day 2 to Day 30 were relatively small expect Leu (its content dropped from 11.5% on Day 2 to 10% between Day 24 and Day 30) and Glu (a decrease from approx. 18-19% between Day 2 and Day 11 to 15% on Day 30).
Název v anglickém jazyce
Changes in amino acid composition of rabbit (Oryctolagus cuniculus) milk within the first 30 days after parturition.
Popis výsledku anglicky
The variability and changes in amino acid composition of rabbit milk were studied in milk samples collected from 6 nursing female rabbits 2,4,11,14,17,21,24,27 and 30 days after the parturition. The results documented a marked decrease in concentration from Day 2 to Day 11 after birth and sebsequently to Day 30 a gentle decrease in dry matter (from 36.21% to 28.60% and 29.98%, respectively) and crude protein (from 21.09% to 13.80% and 12.89%, respectively). The highest concentrations of all amino acidswere observed also on Day 2, changes in the contents from Day 2 to Day 30 were relatively small expect Leu (its content dropped from 11.5% on Day 2 to 10% between Day 24 and Day 30) and Glu (a decrease from approx. 18-19% between Day 2 and Day 11 to 15% on Day 30).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Animal Science
ISSN
1212-1819
e-ISSN
—
Svazek periodika
46
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
348-351
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—