Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutrition of spring barley after the two preceding crops

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A21600016" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:21600016 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutrition of spring barley after the two preceding crops

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In 2001, 2002 the small-plots field trial was established on a medium heavy soil in Žabčice with one variety of spring barley (Kompakt). Better yields of spring barley were observed after winter wheat than after maize. In the year 2001 highest yields ataverage were reached on fourth variant (tables 2 and 3), but the content of proteins in grain in all variants exceeded 12.5 % as a consequence of unfavourable weather. In the year 2002 the best yield was reached on third variant and the content of proteins in grain was good at all variants. The content of nutrients and dry matter was influenced by the preceding crops (it was in relation to Nmin in soil and the mineralization rate of postharvest plant residues); faster increase of dry matter was observedafter winter wheat, slower after maize.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutrition of spring barley after the two preceding crops

  • Popis výsledku anglicky

    In 2001, 2002 the small-plots field trial was established on a medium heavy soil in Žabčice with one variety of spring barley (Kompakt). Better yields of spring barley were observed after winter wheat than after maize. In the year 2001 highest yields ataverage were reached on fourth variant (tables 2 and 3), but the content of proteins in grain in all variants exceeded 12.5 % as a consequence of unfavourable weather. In the year 2002 the best yield was reached on third variant and the content of proteins in grain was good at all variants. The content of nutrients and dry matter was influenced by the preceding crops (it was in relation to Nmin in soil and the mineralization rate of postharvest plant residues); faster increase of dry matter was observedafter winter wheat, slower after maize.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GD - Hnojení, závlahy, zpracování půdy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QE1105" target="_blank" >QE1105: Inovace pěstitelských technologií ječmene jarního zaměřené na dosažení sladovnické kvality produkce.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Agraria et Silvestria

  • ISSN

    0065-0919

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    40

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    43-50

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus