Biochemical parameters of rumen fluid when feeding silages with different acidity.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A23200060" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:23200060 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biochemical parameters of rumen fluid when feeding silages with different acidity.
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of' silage high acid content added to ration on the rumen fermentation process and rumen infusoria was studied in an experiment. The feeding ration contained 26 kg maize silage, 13 kg alfalfa silage, 1 kg meadow hay and 8 kg corn mixture. Cowsfrom the experimental group were fed the feeding ration with maize silage inoculated, which indicated higher contents of' fermentation acids. The rumen fluid was taken perorally af'ter 2-3 hours after feeding. The higher total content of' acids and of lactic acid in the rumen fluid was found as compared with fluid in cows from the untreated group. The differences between pH, number of' infusoria, LA content and total acid content were significant. Activity of the rumen microf'lora was in milk cows fromthe experimental group decreased significantly as compared with that in milk cows from the control group.
Název v anglickém jazyce
Biochemical parameters of rumen fluid when feeding silages with different acidity.
Popis výsledku anglicky
The effect of' silage high acid content added to ration on the rumen fermentation process and rumen infusoria was studied in an experiment. The feeding ration contained 26 kg maize silage, 13 kg alfalfa silage, 1 kg meadow hay and 8 kg corn mixture. Cowsfrom the experimental group were fed the feeding ration with maize silage inoculated, which indicated higher contents of' fermentation acids. The rumen fluid was taken perorally af'ter 2-3 hours after feeding. The higher total content of' acids and of lactic acid in the rumen fluid was found as compared with fluid in cows from the untreated group. The differences between pH, number of' infusoria, LA content and total acid content were significant. Activity of the rumen microf'lora was in milk cows fromthe experimental group decreased significantly as compared with that in milk cows from the control group.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
54.th Annual meeting of the European Association for Animal Production
ISBN
9076998205
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
154
Název nakladatele
Wageningen Academic Publishers
Místo vydání
Netherlands
Místo konání akce
Roma
Datum konání akce
31. 8. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—