Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv odrůdy a doby pěstování na nutriční hodnoty hlávkového salátu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55300017" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55300017 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:_____/03:996859

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv odrůdy a doby pěstování na nutriční hodnoty hlávkového salátu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlávkový salát byl pěstován metodou integrované produkce na ZF MZLU v Lednici v jarní, letní a podzimní kultuře ve 2 odrůdách. Byl hodnocen zdravotní stav, výnos, ranost, jakostní třídění, obsah vitaminu C, minerálních látek - K, Na,Ca,Mg a dusičnanů. Zvýsledků vyplývá, že při hnojení dusíkem na základě N min. byl zjištěn nízký obsah dusičnanů v hlávkovém salátě. Byl zjištěný vliv odrůd a doby pěstování na nutriční hodnotu.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of cultivar and season on nutritional value of head lettuce

  • Popis výsledku anglicky

    Head lettuce was cultivated in integrated cultivation method at Faculty of Horticulture, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno during spring, summer and autumn seasons. There were 2 cultivars included in experiments. There were evaluated: heHead lettuce was cultivated in integrated cultivation method at Faculty of Horticulture, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno during spring, summer and autumn seasons. There were 2 cultivars included in experiments. There were evaluated: health status, market yield, earlliness, quality sorting, and also content of vitamin C, minerals - K, Na, Ca, Mg, and nitrates. Results showed, that the integrated cultivation method is fully comparable to the conventional one.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QD1153" target="_blank" >QD1153: Optimalizace technologických postupů při integrovaném pěstování listové zeleniny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Kvalita rostlinné produkce:Současnost a perspektivy směrem k EU

  • ISBN

    80-86555-22-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    123-126

  • Název nakladatele

    V-RV Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    V-RV Praha

  • Datum konání akce

    6. 2. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku