Vliv odrůdy a doby pěstování na nutriční hodnoty hlávkového salátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F03%3A55300017" target="_blank" >RIV/62156489:_____/03:55300017 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:_____/03:996859
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv odrůdy a doby pěstování na nutriční hodnoty hlávkového salátu
Popis výsledku v původním jazyce
Hlávkový salát byl pěstován metodou integrované produkce na ZF MZLU v Lednici v jarní, letní a podzimní kultuře ve 2 odrůdách. Byl hodnocen zdravotní stav, výnos, ranost, jakostní třídění, obsah vitaminu C, minerálních látek - K, Na,Ca,Mg a dusičnanů. Zvýsledků vyplývá, že při hnojení dusíkem na základě N min. byl zjištěn nízký obsah dusičnanů v hlávkovém salátě. Byl zjištěný vliv odrůd a doby pěstování na nutriční hodnotu.
Název v anglickém jazyce
Effect of cultivar and season on nutritional value of head lettuce
Popis výsledku anglicky
Head lettuce was cultivated in integrated cultivation method at Faculty of Horticulture, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno during spring, summer and autumn seasons. There were 2 cultivars included in experiments. There were evaluated: heHead lettuce was cultivated in integrated cultivation method at Faculty of Horticulture, Mendel University of Agriculture and Forestry Brno during spring, summer and autumn seasons. There were 2 cultivars included in experiments. There were evaluated: health status, market yield, earlliness, quality sorting, and also content of vitamin C, minerals - K, Na, Ca, Mg, and nitrates. Results showed, that the integrated cultivation method is fully comparable to the conventional one.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1153" target="_blank" >QD1153: Optimalizace technologických postupů při integrovaném pěstování listové zeleniny</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Kvalita rostlinné produkce:Současnost a perspektivy směrem k EU
ISBN
80-86555-22-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-126
Název nakladatele
V-RV Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
V-RV Praha
Datum konání akce
6. 2. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—