Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Řízená fermentace révových moštů. Mezinárodní vědecká konference "Kontrola autentičnosti a kvality vín, pálenek a dalších nápojů".

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F97%3A1_4_89" target="_blank" >RIV/62156489:_____/97:1_4_89 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Řízená fermentace révových moštů. Mezinárodní vědecká konference "Kontrola autentičnosti a kvality vín, pálenek a dalších nápojů".

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Teplota substrátu ovlivňuje rychlost produkce (podle produkce etanolu, podle produkce glycerolu). Čisté kultury kvasinek a jejich kvasná aktivita je ovlivněna teplotou, kvasné medium bylo totožné. Produkce etanolu byla nejvyšší v prvních dnech, do tohotoobdobí se výrazně snížila koncentrace acetaldehydu, koncentrace metanolu se v zásadě neměnila, glycerol měl shodný průběh jako etanol. Údaje jsou provedeny metodami GC a HPLC. Řízené kvašení révového moštu definovanými kvasinkami, ovlivnění teploty a vposlední třetině přidání jablečno mléčných bakterií. Tato opatření zvyšují kvalitu mladého vína a je moderním trendem ve vinařské technologii. Spolu s využitím zásad povolených vinařským zákonem (technologická opatření ve fázi školení) umožňuje vysokou jakost. Výsledky ukazují průběhové trendy látkových změn.

  • Název v anglickém jazyce

    The steerage fermentation of viny cider. International scientific session "Check athenticity and quality of wines, brandy and next drinks

  • Popis výsledku anglicky

    The steerage fermentation of viny cider. International scientific session "Check athenticity and quality of wines, brandy and next drinks

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP0960996031" target="_blank" >EP0960996031: Moderní technologie výroby révových vín v kontextu evropského vinařství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1997

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

    Brno

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Ministerstvo zemědělství - aktivity projektu schválené PR

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče