Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Faecal shedding of ESBL-producing Escherichia coli in pigs on large scale farm after voluntary withdrawal of ceftiofur

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F13%3A43872486" target="_blank" >RIV/62157124:16170/13:43872486 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/13:43872486

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Faecal shedding of ESBL-producing Escherichia coli in pigs on large scale farm after voluntary withdrawal of ceftiofur

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the present study was to review an occurrence of ESBL-producing E. coli in pig flow on large scale farm after voluntary withdrawal of ceftiofur. In two site pig production system with sow herd size of 1300 head a total of 193 rectal swabs fromdifferent age categories of pigs (sows, suckling piglets, growers, finisher pigs) and 5 environmental samples (dust) were collected in a period of few weeks. In total 10 %, 60 %, 68 % and 54 % samples from sows, suckling piglets, growers and finisher pigs, respectively, shed ESBL-producing E. coli. These results show a clear persistence of ESBL-producing E. coli across pig production system. Intestinal colonization of milking sows and survivability of ESBL-producing E. coli in farm environment may be indicated as important risk factors of their long time persistence.

  • Název v anglickém jazyce

    Faecal shedding of ESBL-producing Escherichia coli in pigs on large scale farm after voluntary withdrawal of ceftiofur

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the present study was to review an occurrence of ESBL-producing E. coli in pig flow on large scale farm after voluntary withdrawal of ceftiofur. In two site pig production system with sow herd size of 1300 head a total of 193 rectal swabs fromdifferent age categories of pigs (sows, suckling piglets, growers, finisher pigs) and 5 environmental samples (dust) were collected in a period of few weeks. In total 10 %, 60 %, 68 % and 54 % samples from sows, suckling piglets, growers and finisher pigs, respectively, shed ESBL-producing E. coli. These results show a clear persistence of ESBL-producing E. coli across pig production system. Intestinal colonization of milking sows and survivability of ESBL-producing E. coli in farm environment may be indicated as important risk factors of their long time persistence.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED1.1.00%2F02.0068" target="_blank" >ED1.1.00/02.0068: CEITEC - central european institute of technology</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů