Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F24%3A43881325" target="_blank" >RIV/62157124:16170/24:43881325 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.icomst2024.com/wp-content/uploads/2024/09/ICoMST_2024_Proceedings.pdf" target="_blank" >https://www.icomst2024.com/wp-content/uploads/2024/09/ICoMST_2024_Proceedings.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples
Popis výsledku v původním jazyce
The level of NaCl concentration present in meat products affects the viability of T. gondii in minced meat. With the addition of Na lactate, negative effects on T. gondii were obtained at a lower NaCl concentration. The developed cell culture method can successfully be used to detect viable T. gondii in tissues of experimentally infected sheep and replace mouse bioassay in these types of inactivation experiments.
Název v anglickém jazyce
Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples
Popis výsledku anglicky
The level of NaCl concentration present in meat products affects the viability of T. gondii in minced meat. With the addition of Na lactate, negative effects on T. gondii were obtained at a lower NaCl concentration. The developed cell culture method can successfully be used to detect viable T. gondii in tissues of experimentally infected sheep and replace mouse bioassay in these types of inactivation experiments.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
70th International Congress of Meat Science and Technology: Book of Proceedings
ISBN
978-85-7747-225-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
262-263
Název nakladatele
University of Sao Paulo
Místo vydání
Sao Paulo
Místo konání akce
Foz do Iguacu
Datum konání akce
18. 8. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—