Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16170%2F24%3A43881325" target="_blank" >RIV/62157124:16170/24:43881325 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.icomst2024.com/wp-content/uploads/2024/09/ICoMST_2024_Proceedings.pdf" target="_blank" >https://www.icomst2024.com/wp-content/uploads/2024/09/ICoMST_2024_Proceedings.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The level of NaCl concentration present in meat products affects the viability of T. gondii in minced meat. With the addition of Na lactate, negative effects on T. gondii were obtained at a lower NaCl concentration. The developed cell culture method can successfully be used to detect viable T. gondii in tissues of experimentally infected sheep and replace mouse bioassay in these types of inactivation experiments.

  • Název v anglickém jazyce

    Inactivation of Toxoplasma gondii in meat samples

  • Popis výsledku anglicky

    The level of NaCl concentration present in meat products affects the viability of T. gondii in minced meat. With the addition of Na lactate, negative effects on T. gondii were obtained at a lower NaCl concentration. The developed cell culture method can successfully be used to detect viable T. gondii in tissues of experimentally infected sheep and replace mouse bioassay in these types of inactivation experiments.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    70th International Congress of Meat Science and Technology: Book of Proceedings

  • ISBN

    978-85-7747-225-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    262-263

  • Název nakladatele

    University of Sao Paulo

  • Místo vydání

    Sao Paulo

  • Místo konání akce

    Foz do Iguacu

  • Datum konání akce

    18. 8. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku