Vliv prostředí na chov prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F03%3A00000416" target="_blank" >RIV/62157124:16270/03:00000416 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv prostředí na chov prasat
Popis výsledku v původním jazyce
Problematika vytváření pohody (welfare) chovaných zvířat s cílem "humanizace výroby" při zachování dobrého zdravotního stavu, který je předpokladem optimální užitkovosti a konverze živin podmiňující ekonomickou rentabilitu chovu, která je nedílně spojenas volbou odpovídající technologie a správné ošetřovatelské péče patří v současnosti mezi významné úkoly, před které je preventivní veterinární medicína postavena. Zdravá zvířata rostou rychle, dosahují nejlepší konverze krmiva a produkují zdravotně nezávadné produkty živočišného původu (maso, mléko, vejce
Název v anglickém jazyce
The influence of Environment on pigs breeding
Popis výsledku anglicky
Formation of welfare for the husbandry animal with the aim of "humanizing the production" by sustaining the good health status is one of the conditions for the optimal efficiency of the breed and a good foodstuff's conversion. Adequate hygienic level ensures high level of production and reproduction parameters of the farm animals and the economical profit for the stockman.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Farmář
ISSN
12109789
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
32-34
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—