Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidační kapacita medů produkovaných v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F04%3A00000190" target="_blank" >RIV/62157124:16270/04:00000190 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant capacity of honeys produced in the Czech republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Honey is a very valuable food of animal origin. It is not just a flavourful sweetener, but it is also considered a high-quality food with therapeutic effects. Honey inhibits the infection genesis, is useful in stimulation of wound and burn healing, deodorizes odoriferous wounds, absorbs oedematous humour, stimulates grow of the new tissue and is effective in treatment of gastric ulcers and gastritis.Antioxidant activity of honey is one of its important protective properties. This efficiency of potentialdietary significance is largely unexplored attribute of honey. Honey contains phenolic compounds (tocopherol, flavonoids and phenolic acids), ascorbic acid, -carotene, catalase and peroxidase, all of them function under certain circumstances as antioxidants. Content of these and other compounds in honey depends on the botanical source. Many properties of honey are highly variable because honey bees forage on a wide range of plant species in order to obtain nectar or honeydew. Antioxidan

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant capacity of honeys produced in the Czech republic

  • Popis výsledku anglicky

    Honey is a very valuable food of animal origin. It is not just a flavourful sweetener, but it is also considered a high-quality food with therapeutic effects. Honey inhibits the infection genesis, is useful in stimulation of wound and burn healing, deodorizes odoriferous wounds, absorbs oedematous humour, stimulates grow of the new tissue and is effective in treatment of gastric ulcers and gastritis.Antioxidant activity of honey is one of its important protective properties. This efficiency of potentialdietary significance is largely unexplored attribute of honey. Honey contains phenolic compounds (tocopherol, flavonoids and phenolic acids), ascorbic acid, -carotene, catalase and peroxidase, all of them function under certain circumstances as antioxidants. Content of these and other compounds in honey depends on the botanical source. Many properties of honey are highly variable because honey bees forage on a wide range of plant species in order to obtain nectar or honeydew. Antioxidan

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Vitamins 2004 - targeted nutritional therapy

  • ISBN

    80-7194-644-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    183

  • Název nakladatele

    Univerzita Pardubice

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

    Pardubice

  • Datum konání akce

    13. 9. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku